L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, ha passat aquesta nit a la clínica Dexeus després d'haver abandonat el centre mèdic momentàniament ahir a la tarda per poder dirigir al seu equip en el partit contra el Saragossa. Ha sigut la quarta nit que Guardiola ha passat internat a la Dexeus, després que se li detectés una hèrnia discal. Els metges que el tracten li van donar ahir al matí permís per anar al Camp Nou i estar amb els seus jugadors, però amb el compromís de tornar al centre mèdic per seguir el tractament.

L'entrenador va sortir ahir de la Dexeus passades les cinc de la tarda i va ser amb els seus jugadors al Camp Nou, encara que a diferència d'altres partits, no va estar gaire actiu a la gespa. En la primera aparició que va fer en sortir de la banqueta, el Camp Nou el va rebre amb un sonor aplaudiment, amb el qual va premiar la seva tenacitat per voler ser al costat dels seus homes en el partit de lliga contra el Saragossa.

El seu ajudant en tasques tècniques, el gironí Tito Vilanova, va assegurar en la conferència de premsa que va oferir després del partit que va veure Guardiola "millor que a València i sense patir tant". El tècnic també va voler estar amb els seus jugadors en el partit de dimecres a València, però a la banqueta de Mestalla se'l va veure patint tot el partit. De tornada a Barcelona, va ser internat a la Dexeus, on l'endemà se li va detectar una hèrnia discal, en lloc de la lumbàlgia aguda que es temia que estava patint.

El segon entrenador del Barcelona, Tito Vilanova, va agrair l'esforç de Guardiola per ser present en la victòria sobre el Saragossa (1-0) malgrat que només va poder sortir de la clínica per unes poques hores. "Esperem que pugui ser amb nosaltres dimarts contra l'Arsenal. L' he vist molt millor avui que a València. Sabem que ha fet un esforç per ser al partit. Tenia moltes ganes de ser-hi i tots li agraïm aquest esforç que ha fet", va manifestar Vilanova, que va tornar a ser l'encarregat de fer la roda de premsa després del partit.

Sobre la victòria davant del Saragossa, Vilanova va destacar la dificultat de superar els esquemes tan defensius que plantegen al Camp Nou alguns equips rivals. "Mai és fàcil jugar contra un equip que agrupa tants jugadors en la seva pròpia àrea, tenien vuit futbolistes a la seva àrea i dos més endavant. A més sempre tens el risc que en qualsevol pilota llarga t'agafin l'esquena", va comentar Vilanova sobre el plantejament del Saragossa.

En aquest sentit, Vilanova va explicar que amb només un 1-0 al marcador sempre hi ha "la por que et puguin empatar. El tècnic va reconèixer que li haurai agradat poder donar descans a Leo Messi, però que com que el partit no estava sentenciat van decidir mantenir-lo sobre la gespa perquè se senten "més tranquils" amb ell.