L'Institut Balmes Sarrià i el Bordils hauran d'afrontar com a visitants la primera part de la fase d'ascens a Divisió d'Honor plata. Els dos representants gironins, primer i segon classificat al grup C de Primera Nacional, havien demanat a la Federació poder organitzar les promocions però finalment, en el sorteig celebrat ahir a Madrid, es va determinar que les seus fossin Gijón i Segòvia. A Astúries hi viatjarà el Bordils, que tindrà com a rivals els locals, el Cajasol PAN Moguer i l'Amenábar ZKE; L'Institut Balmes Sarrià, campió de grup, es desplaçarà a Segòvia, on l'esperen els amfitrions, que van ser segons, el Puente Genil i el Calvo Xiria.

El resultat del sorteig es va rebre amb resignació tant a Sarrià com a Bordils. Josep Arroyo, president de la Unió Esportiva, considerava que "a Segòvia hauran fet una oferta superior a la nostra i per això els han concedit l'organització de la fase". Per la seva banda Toti Congost, el tècnic, lamentava no poder jugar a casa després d'haver estat campions de lliga, i subratllava que "ens ha tocat un grup molt fort, amb el Puente Genil i el Caja Segovia com a rivals més potents". A partir d'ara la feina de l'entrenador del Sarrià serà recollir tanta informació com es pugui dels tres rivals a la fase d'ascens "per adaptar el joc del nostre equip a les exigències o flaqueses que tinguin els altres equips". Fins al 29 d'abril, dia en què arrencarà la promoció d'ascens, a Sarrià treballaran per fer "una petita reconstrucció física de la plantilla i preparar amb les màximes garanties la fase d'ascens". De cares a la fase, Congost espera recuperar Jordi Rodríguez i està pendent de la evolució de Pórtulas, que té una contusió en un dit del peu.

La reacció del Bordils

A Bordils el tècnic Pau Campos explicava sobre el grup que els va tocar en el sorteig de la fase d'ascens que "és molt dur, però ja ho sabíem perquè aquí hi ha els 8 millors equips d'Espanya de la categoria". L'entrenador va assenyalar que "em preocupa el llarg desplaçament d'almenys 12 hores en autobús, i haurem de veure de quina manera l'afrontem". Segons Campos, el Gijón, que a més a més juga a casa, és el rival més potent "i després haurem de veure el nivell de l'Amenábar, campió del grup basc, i del Moguer, segon de l'andalús".

El Bordils, a pesar de tot, es presentarà a la promoció convençut de poder-la superar. "El nostre objectiu ha de ser arribar vius al partit de diumenge, amb opcions de quedar entre els dos primers", subratllava el tècnic. El Bordils debutarà contra els amfitrions i després jugarà amb l'Amenábar per tancar la lligueta amb el Cajasol Moguer.

A partir d'ara Pau Campos pensa plantejar una "petita minipretemporada" per a l'equip, amb l'objectiu que arribi "amb les piles carregades" a la promoció d'ascens. "Hi haurà poques vacances per Setmana Santa", avançava amb un somriure.