Els 23 internacionals convocats pel seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, van fer ahir al vespre a Las Rozas el primer entrenament previ als partits amistosos contra els Estats Units i Veneçuela, que es jugaran dissabte i dimarts que ve, respectivament, a 2/4 d'11 de la nit hora espanyola. Des del migdia van començar a arribar els futbolistes a la seu de la concentració, encapçalats pel més matiner, el jugador de l'Athletic Andoni Iraola, mentre que els més endarrerits van ser el gruix dels futbolistes del Barcelona, que van sumar gairebé una hora de retard.

En l'ambient la principal qüestió és saber si hi haurà seqüeles provocades pels durs enfrontaments que van protagonitzar els internacionals del Barça i del Madrid després dels 4 clàssics seguits que van afrontar a l'abril corresponents a la Lliga, la final de Copa i les semifinals de la Lliga de Campions. Segons els mateixos jugadors, no hi haurà cap "topada" entre ells: "hem posat punt i final al conflicte", va assegurar ahir a Ràdio Marca el barcelonista David Villa.

Per part del Madrid l''únic que va parlar va ser Sergio Ramos, que va reiterar una vegada més que tot està oblidat i que tots els internacionals han passat "junts moments massa bons" per espatllar-ho d'aquesta manera. El missatge per part dels seus companys va ser similar, i tots ells es van mostrar segurs que no hi haurà cap problema ni mal ambient entre els jugadors dels dos grans del futbol espanyol.

Un altre tema polèmic va ser la programació d'aquests dos partits amistosos de la selecció espanyola enmig de les vacances. "Per a mi no és cap problema, sigui l'època que sigui", va recalcar el lateral Joan Capdevila, del Vila-real. "Per a mi, la selecció és el més gran", va dir per la seva part Fernando Llorente. Per a qui va ser un dia especial va ser per al nou davanter del Sevilla Manu del Moral, que acudeix a la seva primera convocatòria internacional amb ganes de continuar comptant pel tècnic.