D

illuns, 13 de juny de 2011. Justament ahir es va complir un any exacte des que Sandro Rosell es convertia en el nou president del FC Barcelona. Aquella tarda de juny d'ara fa un any, Rosell es convertia en el president més votat, passant a encarar llavors el difícil repte de mantenir el club blaugrana a dalt de tot.

En aquests primers 365 dies de mandat, bona part de les seves decisions les ha encaminat a redreçar l'economia de l'entitat, força "convulsa" i "malmesa" segons ha anat desgranant la seva junta. Es va encarregar una auditoria per avaluar els comptes i el passat octubre l'assemblea de socis aprovava demanar responsabilitats a la directiva anterior de Joan Laporta per unes pèrdues de 48 milions d'euros.

Entre les decisions més destacades del primer any de mandat de Sandro Rosell, trobem la de posar per primera vegada publicitat a la samarreta de l'equip de futbol a canvi de 30 milions d'euros per temporada. En l'aspecte merament esportiu, es va renovar una temporada més Josep Guardiola i, a banda de viure un nou 5-0 al Reial Madrid al Camp Nou, l'entitat va engreixar la seva llista d'èxits amb diversos títols: Lliga i Champions (futbol); Champions (handbol). I encara poden caure les lligues de bàsquet i futbol sala.

També s'ha acabat la nova Masia, gairebé a punt per estrenar-se de cara al proper curs. L'únic contrapunt és que l'any es tanca amb la polèmica retallada a les seccions. I és que sota el seu mandat, la junta s'ha vist "obligada" a sanejar les arques de l'entitat blaugrana per convertir el club en un dels més solvents del món en dos o tres anys.

Parlant de futbol

Pel que fa a la gestió esportiva del primer equip de futbol, aquest primer any de mandat ha comptat amb l'arribada d'Andoni Zubizarreta a la secretaria tècnica, així com també d'Adriano Correia, Javier Mascherano i "Ibi" Afellay com a fitxatges per reforçar la plantilla en aquest passat curs.

El club ha vist com tres dels seus jugadors han optat a la Pilota d'Or i, esportivament, el Barça ha estat a punt de fer un altre ple pel que fa a títols: Ha guanyat la Supercopa d'Espanya, la Lliga i la Champions. Només s'ha escapat la Copa del Rei. A banda dels títols, el 5-0 al Madrid també passarà a la història. Precisament, les relacions amb el club blanc han passat de les ?abraçades a la ignorància absoluta. La tensió dels quatre clàssics, amb l'acusació d'un possible tracte de favor al club blaugrana per part de la UEFA, i les acusacions de dòping en tenen la culpa.