Barça i Joventut a nivell de Catalunya, Once Andalucia a nivell espanyol, Toledo... la crisi econòmica està colpejant molt fort l'esport adaptat i el bàsquet en cadira no és cap exepció. Alguns dels principals clubs, especialment a Catalunya, fugen de les lligues principals, Divisió d'Honor A i B, però, per contra, "la il·lusió d'uns jugadors absolutament amaters i a l'ajuda del Girona FC, de la Diputació i de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries permetrà al Mifas Esplais juga la temporada vinent a Divisió d'Honor. Quan els grans clubs de Catalunya, aquells que fan la marca de país marxen, nosaltres acceptem el repte de ser-hi". Pere Tubert, president de MIFAS, anunciava ahir la decisió de l'entitat de donar suport a la voluntat dels membres del seu equip de bàsquet en cadira de rodes, establert des de fa anys a Castelló d'Empúries, d'acceptar cobrir una plaça vacant a Divisió d'Honor B convertint-se en l'únic equip de Catalunya que jugarà les lligues estatals. El Girona FC MIFAS Esplais, amb la mateixa base de jugadors que l'any passat es va quedar a un pas de l'ascens esportiu (tercer de Lliga Nacional), puja ara a l'elit mantenint el suport de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, del Girona FC (dins el projecte "Tots Som Girona") i de la Diputació.

L'ajuda de les tres entitats, però, no serà suficient per arribar al pressupost necessari per cobrir la competició. Al voltant de 75.000 euros, comptant que els jugadors no cobren i que bona part dels viatges per tot Espanya es faran per carretera, i ahir mateix Pere Tubert ja va anunciar una imminent campanya per recaptar fons. "D'aquí a quinze dies presentarem una campanya perquè tothom que vulgui pugui fer petites aportacions econòmiques per fer possible el repte que hem assumit. Serà difícil però ens hem proposat fer un bon paper".

L'equip de Castelló, que descarta incorporar jugadors de fora per afrontar el repte, continuarà entrenat per Agustí Puig i té una majoria de jugadors empordanesos i quatre de la Catalunya Nord. "Els hi queda més a prop jugar a Castelló, que no pas a Montpeller o Narbona", expliquen des del club que saben que haurà de front a una lliga molt més competitiva d'on han jugat fins ara amb rivals de Bilbao, Marbella, València, Elx, Ferrol, Sevilla, Almeria i Vitòria. Carlos Bermúdez, Patrick Salinas, Francisco Martín, Lídia Campsolinas (internacional amb la selecció espanyola absoluta femenina), Víctor Niubó, Àngel Colom, David Guerra, Javier Aldámiz, Ahmed Bendriss, Pau Omedes i Cyril Torres són els jugadors que, de moment, té confirmats el club. La lliga començarà el 16 d'octubre amb un Alcorcón-Girona MIFAS Esplais. Els gironins seguiran jugant el seus partits com a local al pavelló de Castelló d'Empúries.

A l'acte d'ahir a l'estadi de Montilivi hi van ser presents, a més de Pere Tubert, el president del Girona Ramón Vilaró, el regidors d'Esports de Castelló Salvador Canet, el vicepresident de la Diputació Xavier Soy i el diputat d'Esports Antoni Guinó.