Hi ha una cosa ben clara. A Montilivi no hi veurem pas màgia d'aquí al final de temporada. "No sóc pas un mag", deia Josu Uribe, l'escollit pel Consell d'Administració del Girona per mirar de salvar un equip que a dia d'avui navega a la deriva. L'asturià, de 42 anys, sí que va prometre "molt de treball" perquè l'anhel de la permanència sigui una realitat palpable d'aquí a uns mesos. Va ser ahir, en la primera aparició pública d'Uribe com a nou entrenador de l'equip de Montilivi, quan el tècnic de Gijón va demanar obertament "unitat" per tal de poder treure del pou els gironins.

"Em sento orgullós que un club bonic i amb molta història s'hagi fixat en mi. Estic aquí per mirar de canviar la dinàmica negativa d'aquest equip i per deixar-lo a la Segona Divisió". Aquesta va ser la targeta de presentació de Josu Uribe, un "pencaire" del futbol i no pas "cap mag" que aterra a Montilivi amb una promesa ben clara: "Vinc aquí a treballar". I no vol fer-ho tot sol, ja que va afanyar-se a demanar unitat a tots els estaments perquè aquesta missió no sigui pas impossible. "Hem d'anar tots a una. Hem de ser una família, anar tots junts. Si aconseguim aquest repte serà quelcom molt bonic per a tothom", afegia.

Va fer-se pregar, però finalment el club va presentar oficialment el relleu de Raül Agné després d'un maratonià dia en el qual els jugadors de la primera plantilla van entrenar-se matí i tarda. Va ser en la segona sessió, just després d'esperar una hora tancats al vestidor esperant notícies, que els jugadors van conèixer en primera persona el nou tècnic blanc-i-vermell. "La primera presa de contacte és el més important en una relació. Els he explicat el que penso, quines són les meves impressions i què és el que vull", explicava Uribe, que no vol "canvis radicals" per a una plantilla que veu "capacitada" per sortir d'aquesta situació, ja que "no som tan inferiors a molts equips com diu ara la classificació".

L'asturià va explicar també quina és la seva filosofia, deixant entreveure com jugarà d'ara en endavant el seu Girona. "Sóc partidari d'aquell futbol que m'ha donat èxits en la meva carrera. I aquest es basa en la intensitat i la fortaresa defensiva. Ara el més important és guanyar", sentenciava. Uribe, que signa pel que resta de temporada, va deixar la porta oberta a una futura renovació si s'aconsegueix la permanència, abans de recordar que "en els clubs petits" és on es troba millor, i que la seva etapa com a entrenador de l'Eibar és la que té amb "més estima" i dela qual té "més bon record".