M

amadou Tounkara va arribar de ben petit a Blanes seguint els seus pares. Acabat d'aterrar del Senegal, aquell jove vailet es va enganxar una pilota als peus i ja ningú l'hi va treure. Primer va ser als carrers i places de la ciutat selvatana per, després, amb poc més de set anys, començar a jugar al Blanes. Ben aviat va començar a atipar-se de fer gols amb el benjamí blanc-i-blau. Aquell nen prodigi va cridar l'atenció dels cercapromeses dels principals equips catalans. Va ser el Barça però qui es va endur Tounkara al seu planter. Tenia només 10 anys. Ara amb 16 i després d'encadenar dues lesions consecutives, el club blaugrana ha arribat a un acord amb el Farners per tal que el jove davanter acabi la temporada a cavall del juvenil i del primer equip colomenc. Es tracta d'un acord de cessió pel qual Tounkara tornarà amb tota seguretat la temporada vinent a Can Barça i passarà a jugar al juvenil B de l'equip blaugrana. Dimarts a la nit, Tounkara, que pot jugar de davanter centre i d'extrem, ja va fer el primer entrenament a les ordres de Javi Salamero i ahir va treballar amb els juvenils.

"Necessito minuts i confiança per tornar a estar al meu màxim nivell", assegura amb un català perfecte el gironí, que es mostra molt agraït per l'oportunita tque li dóna el Farners. Seran només uns mesos els que aquest jove jugador, que es fixa en Eto'o i Drogba, i que té com a referent Leo Messi, lluïrà la samarreta blava del Farners. Tounkara va arribar al planter del Barça amb 10 anys i fins l'estiu passat anava i tornava de Blanes a la ciutat comtal amb taxi. A partir del setembre, el blanenc va passar a viure a La Masia on reconeix que el dia a dia no varia "gaire". "A les vuit del matí anem a l'Institut fins a dos quarts de dues. Després a les tres fem classes de repàs i a les set comencem els entrenaments", explica el blanenc que, com tots els nois del planter somia arribar algun dia ser al primer equip i ser entrenat per Josep Guardiola. Durant tots aquests anys a Can Barça Tounkara ha fet bona amistat amb d'altres jugadors del planter de la demarcació com el silenc Simon Colina o el gironí Robert Costa.

Tounkara és un dels joves cadets que el Barça va blindar fa ben poc amb una clàusula de 3 milions d'euros per evitar que es repeteixin casos com els de Ballarín o Toral, que van marxar a Anglaterra. Com Tounkara, l'abadessenc Àlex Corredera també és un dels cadets de 3 milions d'euros. Les lesions han frenat la seva progressió momentàniament i a partir d'ara buscarà recuperar el somriure a Santa Coloma. La temporada que ve, el juvenil B del Barça l'espera.