A Josu Uribe se l'ha vist ja de moltes maneres en una sala de premsa. Tranquil, content, satisfet, abatut, cafè en mà i fins i tot refredat. Fins ahir, quan a l'estadi Gran Canària va aparèixer una versió inèdita de l'entrenador del Girona. La del tècnic "cabrejat" amb els seus. I d'allò més. El seu equip acabava de deixar escapar una oportunitat d'or per puntuar a domicili, el que pràcticament no ha passat mai aquesta temporada. Però no ho feia d'una manera qualsevol, sinó que el final que va signar el seu Girona va merèixer el títol de "surrealista" en boca del mateix tècnic blanc-i-vermell.

Una jugada, una sola acció va ser suficient per empipar fins a límits desconeguts a Uribe. Va ser en el descompte i de la manera més inesperada possible, quan Quiroga s'alçava emmig d'una munió de jugadors gironins per batre Dani Mallo i llençar per terra totes les esperances dels catalans. "És un gol de pati d'escola", va criticar l'entrenador. I va fer-ho amb duresa; sense assenyalar a ningú en concret, sense dir noms. Però no va mossegar-se la llengua Uribe al valorar l'actitud de la seva rereguarda en els compassos finals. "És surrealista perdre un partit d'aquesta manera".

No va quedar-se aquí l'extensa crítica del de Gijón, que va lamentar-se una i altra vegada, amb un posat molest i abatut davant les insistents preguntes dels periodistes gironins desplaçats a Las Palmas. "Hem donat massa facilitats defensives a l'encaixar aquest gol. Estic molt cabrejat per aquesta jugada. No es pot perdre un partit com aquest amb una acció al minut 92. És un gol absurd", repetia.

I encara més: "Ens estem jugant molt com per deixar que el rival ens marqui d'aquesta manera. Hi ha massa en joc com perquè es produeixi una jugada com aquesta. Ens han centrat des de molt lluny i només hi havia un atacant seu per tres defenses nostres. A sobre remata, des d'una posició un xic llunyana i ens la clava. És absurd. Quan permets situacions com aquestes és molt difícil que et surtin les coses".

Crítiques i més crítiques d'un Uribe, que tot i això va admetre que el seu equip havia fet mèrits suficients com per esgarrapar alguna cosa positiva del camp del Las Palmas, on va tenir durant "molta estona" el duel "sota control" i només va deixar que el rival pressionés "durant el primer quart de la segona meitat". "Hem fet un partit molt correcte, molt seriós en diversos trams. És per això que crec que s'ha perdut un partit que mai s'hauria d'haver deixar escapar".

Discurs crític el de l'entrenador, però en cap moment sense focalitzar-ho individualment: "El gol és tema del vestidor i ara mateix no el puc analitzar. No és culpa de ningú en concret. Simplement no ens poden marcar perquè no era ni una jugada de perill", va dir al respecte.

Va reconèixer també el preparador asturià que ara "no queda cap altre remei que aixecar-se" i seguir "lluitant" i "treballant" al llarg de les properes jornades. Finalment, qüestionat per si, com a mínim, la bona notícia era que l'equip gironí continuava a 6 punts de la salvació, Uribe va deixar anar l'última perla de la tarda: "Ara no tinc ganes ni de parlar dels resultats..."