El Girona està viu i lluitarà fins al final per mantenir la categoria. Aquesta és la principal conclusió que va deixar el partit d'ahir a l'estadi en què els de Josu Uribe van doblegar el Xerez en un partit boig. El triomf era "imprescindible" havia dit el tècnic abans de jugar i la manera d'aconseguir-lo era el de menys. I així va ser encara que el gran protagonsita del partit no fos ni Jandro, autor de dos gols, ni Acuña, que es va estrenar, ni Coro, que va tornar a marcar; sinó l'àrbitre Lesma López. El col·legiat madri?leny no va xiular una falta a Acuña que va originar el 0-1 de José Mari però després va acabar encenent les ires del Xerez en xiular penal a Acuña i no veure unes mans de Luso sobre la ratlla de gol quan la pilota entrava. I què? A vegades et donen i a vegades et treuen. És el que té el futbol. O ningú recorda que López Acera no va xiular penal en l'acció que Doblas va destrossar el genoll a Vélez a Chapín al partit d'anada? A banda del xou arbitral, que va expulsar Mendoza a la primera part i Tébar a la segona, Montilivi va poder veure per fi el segon triomf seguit a casa del Girona que l'acosta, a l'espera de l'Alcoià-Cartagena d'avui, a 3 punts de la salvació.

Uribe havia tingut ganes de canviar mig equip després de veure com els seus homes no feien res per evitar el 3-2 de la jornada passada a Las Palmas. A l'hora de la veritat, però, l'únic damnificat va ser Tortolero, que va cedir el seu lloc a Tébar. La tarda no podia començar pitjor. Després d'una acció, possiblement de falta a Acuña, Mendoza es va treure una centrada mil·limètrica al cap de José Mari que el sevillà va enviar a l'escaire.

La depressió semblava instal·lar-se a Montilivi. El partit, però no va seguir el guió previst pels andalusos, que van veure com el Girona estirava línies a la recerca de l'empat. Jandro i Luso van avisar, el Xerez va veure com li expulsaven Mendoza (minut 36) i ja jugant amb un home més, l'empat arribava en un penal de Rafa García a Acuña que Jandro va ser l'encarregat de llançar, marcar i donar esperances. L'empat va donar ales als d'Uribe que, en un tram de final de primera part boig, va capgirar el marcador gràcies a una assistència de Jandro per Acuña perquè el paraguaià s'estrenés.

Tot semblava mig arreglat però, la defensa del Girona encara havia de fer el regal habitual de cada jornada. I així, en una acció a la sortida d'un córner, Redondo va empalar sol un fort tret lluny de l'abast de Mallo. Una jugada de pissarra, digna de pati de col·legi tornava a costar un gol al Girona.

Malgrat la garrotada que va suposar el 2-2, el Girona tenia per endavant 45 minuts amb un home més. El partit es va tornar a posar de cara per al Girona quan el portuguès Yago va aprofitar una pilota morta a l'àrea per tornar a avançar els d'Uribe. Es dibuixava un escenari interessant per al Girona que tenia dues opcions, o bé anar a la recerca del quart gol per tancar el partit o assegurar el mínim avantatge amb el perill que el Xerez sorprengués en alguna contra. I és que els andalusos, tot i jugar amb deu homes, desprenien perill en les seves accions. La superioritat numèrica, aquest cop, sí que la va aprofitar el Girona. Els gironins van fer el pas endavant que tocava i va trobar el quart gràcies novament a Jandro. Semblava sentenciat. O no. Tot plegat es podria haver complicat altre cop si Luso no hagués tret una mà de Déu a l'estil Maradona sobre la ratlla de gol a cop de José Mari. Amb encara els jugadors andalusos protestant, Coro va trencar la seva sequera per culminar un contracop i tancar el partit. L'expulsió de Tébar, el 5-3 de Maldonado i les constants pilotes a l'olla -Mallo en va salvar una de clara de Robusté- van fer que més d'un esti?gués al límit de l'atac de nervis tot i els dos gols d'avantatge en els 6 minuts d'afegit. Aquest cop, però, no hi va haver disgust final i l'equip tindrà dissabte a Osca el partit de l'any.