La crisi econòmica hauria d'obligar la Federació Espanyola a tornar a capgirar l'estructura de les seves lligues per disminuir costos a l'Adecco Or i, sobretot, en una Plata on les últimes temporades ja li ha costat trobar suficients ?equips tot i la desaparició de bronze. De moment, des de la FEB, no hi ha cap moviment oficial però alguns clubs han rebut una proposta de remodelació que deixaria la LEB Or en 16 equips (dos menys), faria una Plata amb tres grups per distribució geogràfica i fusionaria l'actual Lliga EBA amb la Copa Catalunya en una lliga també d'àmbit autonòmic que es denominaria Adecco Bronze.

La proposta, avançada ahir pel portal "muevetebasket.es", no és gaire transgressora per a una LEB Or que reduiria els equips -la lliga passaria a ser de setze- però on s'hi mantenen els mateixos costos d'inscripció, llicències i els mateixos pagaments arbitrals a què no ha pogut fer front el Sant Josep aquesta temporada.

Per a alguns equips de LEB Or un possible estalvi podria venir amb el tema dels avals, perquè, segons la proposta filtrada ahir, n'hi hauria dos: el dels drets federatius, d'una quantitat concreta per a tots iguals, i un altre amb un percentatge del cost de cada plantilla. Això obre la porta al fet que els clubs que volguessin jugar a LEB Or amb un pressupost més petit haguessin d'avalar menys dels 218.000 euros actuals.

Més canvis hi hauria en l'actual LEB Plata que, de sortida, i de manera un pèl sorprenent, veuria augmentat el nombre total d'equips. N'hi hauria 42 amb una divisió geogràfica en tres grups on els catalans compartirien lliga amb els equips de Castella-la Manxa, Aragó, Balears, València i Múrcia. Finalment, els equips d'EBA que no hagin fet el salt a Plata que es fusionarien amb els de Copa Catalunya per una Bronze amb un grup per cada autonomia.