E

l migcampista saltenc del Vila-real B, Dani Toribio, és un dels afectats per l'efecte arrossegador que ha tingut el descens del primer equip castellonenc a Segona A. El filial groguet és 13è amb 46 punts i tenia la salvació a tocar a manca de cinc jornades però la derrota del primer equip davant l'Atlètic de Madrid i el gol agònic de Raúl Tamudo a Vallecas els condemnen al descens a Segona B. "Ha estat un cop molt fort", reconeixia Toribio. I això que la jornada havia començat de meravella per al filial amb una victòria de prestigi a Chapín davant el Xerez (0-1) a més de 30 graus de temperatura.

Amb els tres punts al sarró que els donaven pràcticament la permanència a Segona A, el filial va pujar a l'avió de tornada a terres valencianes amb l'esperança de saber que, en aterrar, el primer equip estaria salvat. Només els feia falta un punt i per baixar calia una carambola poc probable. Però es va produir. Toribio i els seus companys des de dalt mateix de l'avió es van assabentar la notícia per boca del pilot a uns vint minuts d'aterrar a València. "Al viatge de tornada, a l'avió, just abans d'aterrar, el pilot ens va comunicar que el primer equip havia baixat. Ens vam ensorrar moralment", explica el saltenc. Toribio, tot i això, ha encaixat bé la patacada i l'assumeix amb resignació. "Són coses del futbol de les quals hem d'aprendre", reflexiona.

Confirmat el descens tant del primer equip i del filial, Toribio i tots els seus companys van acudir ahir a la Ciutat Esportiva del Vila-real a l'entrenament voluntari. Un cop allà, els capitans van fer una xerrada al vestidor amb un missatge clar. "Malgrat tot, aquí ningú abaixarà els braços fins al final". En aquest sentit Toribio confirma que en les cinc jornades (Osca, Recreativo, Girona, Cartagena i Deportivo) que resten de Lliga, el filial sortirà a donar-ho tot com sempre. "Estem fent una temporada molt bona i és de destacar. Estem pletòrics. No som un equip de Segona B i ho demostrarem en aquests cinc partits", afirma el gironí, que afegeix que el vestidor esà molt "unit" i que tothom seguirà "treballant fins al final".

En aquest sentit, un dels efectes col·laterals que ha provocat el descens del primer equip groguet ha estat reduir de quatre a tres els descensos de Segona A a Segona B i per tant, que el Girona ocupi ara mateix llocs de salvació. Per a Toribio això és una bona notícia enmig del drama generalitzat a Vila-real. "Sempre m'alegro que l'equip de la meva terra pugui sortir de baix. Ara bé, encara li queden partits complicats. Li desitjo tota la sort del món", diu.

Format entre el Salt, el Bons Aires, el Vilobí i el Barça -on va pujar a Segona B amb el filial de Guardiola- Toribio, de 24 anys, té contracte per a dues temporades més amb el Vila-real. El seu futur però, amb els descensos dels dos equips, és ara mateix una incògnita.