El migcampista del FC Barcelona Xavi Hernández va desmentir ahir que Josep Guardiola i el seu ajudant, Tito Vilanova, s'hagin distanciat des que aquest últim acceptés rellevar el primer com a màxim responsable tècnic de la plantilla blaugrana.

"La relació entre Pep i Tito és excel·lent", va assegurar Xavi, qui creu que la transició que ha fet el club a la banqueta "ha estat modèlica" i que l'aposta per Vilanova és "la més encertada" perquè el preparador català és "una persona molt futbolera i molt respectada dins del vestidor" que a més garantirà la continuïtat del model.

Xavi és conscient que, en un setmana "atípica" on no hi ha competició, és "inevitable" que surtin notícies de tota mena, que "tothom és lliure d'opinar el que vulgui" i que l'entorn barcelonista és "incontrolable". "L'ideal seria que tothom remés a favor, però en aquest club això és impossible", va manifestar amb resignació el jugador nascut a Terrassa, qui no va voler entrar a valorar les paraules de l'expresident Joan Laporta en les quals acusava l'actual junta directiva de no haver fet tot el possible perquè Guardiola seguís. efe/ddg barcelona

El davanter portuguès del Reial Madrid, Cristiano Ronaldo, va assegurar ahir en una entrevista concedida a la CNN, que ell és "millor" que el blaugrana Leo Messi, així com també el seu equip és superior al FC Barcelona. Pràcticament a continuació, va matisar les seves paraules: "No pots comparar un Ferrari amb un Porsche perquè tots dos cotxes porten motors diferents".

Ronaldo va aprofitar la seva presència davant les càmeres per valorar i analitzar la seva temporada, com també la del seu equip. "Penso que serà difícil igualar un any tan bo com aquest ja que la Lliga espanyola és la més complicada del món. A més, competir contra el Barcelona, com tothom sap, és molt difícil, però al final vam acabar a 9 punts d'ells. És per això mateix que puc dir que l'any ha estat espectacular", va afirmar el futbolista, qui va dedicar-se a comparar tots dos conjunts: "Els punts parlen per ells mateixos. Ens n'han separat nou i això és una barbaritat a Espanya. Hem jugat millor que ells aquest any, d'això n'estic convençut", va afirmar.

Durant un moment de l'entrevista, a Cristiano Ronaldo se li va preguntar pel seu entrenador, el també portuguès José Mourinho. Del de Setúbal, el futbolista va ser clar: "Simplement és algú molt humil amb qui sempre fem bromes i expliquem històries gracioses. Com a entrenador és completament diferent. És seriós i molt professional. I potser per això ha guanyat tants títols. Per a mi és el millor. No només perquè treballo amb ell, sinó també per les seves tàctiques o com motiva els jugadors. En tots els països en què ha estat ha guanyat i això és molt gran", valorava.

I de Mourinho a Leo Messi, amb qui se'l sol comparar dia sí i dia també. "Ell fa el millor el seu equip, el Barcelona; mentre que jo faig el mateix al Madrid. Els números ho diuen tot", va explicar el futbolista, qui també assegurava que "ha estat espectacular, perquè ell ha batut el seu rècord golejador. Però jo també el meu. Aquesta és la raó que parla d'una competició tan elevada entre tots dos".