El Recreativo de Huelva, rival del Girona el proper diumenge (20.00 a l'estadi) va fer oficial ahir la contractació de l'exfutbolista del FC Barcelona Sergi Barjuan com a tècnic del club fins al 30 de juny del 2015. El nou entrenador serà presentat dimarts que ve al Nuevo Colombino. Barjuán ha vist en directe els últims partits del Recreativo contra l'Osca i el Vila-real B.

El Vila-real, amb el seu descens de Primera a Segona A, va obrir fa deu dies de bat a bat les portes de la permanència d'un Girona que, tot s'ha de dir, va llançat, i ahir, contra el Vila-real B, l'equip de Javi Salamero va sentenciar-la matemàticament i la va poder celebrar amb la seva afició a Montilivi. Després que per dues vegades l'equip groguet fos la bèstia negra dels gironins en la lluita per pujar a Segona (les promocions de 1971 i 1992), ara són els blanc-i-vermells els qui han d'estar doblement agraïts al conjunt de La Plana. Ahir la festa va ser sonada.

La permanència, a més, s'ha assegurat contra un Vila-real B que a la primera volta, amb un gol de Lejeunne en el temps afegit, va impedir que el Girona guanyés el primer partit de la temporada fora de casa a mitjan octubre (2-2). Aquella sotregada va fer molt mal a la dinàmica de l'equip que aleshores encara dirigia Raül Agné, que va perdre a casa contra el Cartagena en la jornada següent (0-2) i posteriorment a Riazor (3-2) en un duel on el càrrec del tècnic de Mequinensa ja començava a estar a l'aire. Els mals resultats com a visitant es van anar acumulant i no va ser fins el mes passat, ja amb el tercer tècnic del curs a la banqueta (Javi Salamero) quan per fi es va tastar el sabor de la victòria lluny de Montilivi (2-3 a Sabadell).

El Girona es trobarà la temporada que ve el primer equip del Vila-real a la lliga, amb qui només ha coincidit un sol cop des que la temporada 1991-92 els groguets fossin els premiats amb l'ascens de categoria en el play-off que també disputaven Linense i Salamanca. Va ser la temporada 2004-05, en una eliminatòria de la Copa del Rei disputada a les portes de les Fires de 2004, el 28 d'octubre. Un gol de l'ara migcampista del Llagostera Eloi Amagat, que només tenia 19 anys, a la pròrroga, va servir a l'equip aleshores entrenat per Josep Maria Nogués per desfer-se del Vila-real (2-1), que va presentar-se a l'estadi amb Manuel Pellegrini a la banqueta i amb primeres espases sobre la gespa com Diego Forlán, Jose Mari i Héctor Font. El Girona, que havia fet una plantilla per pujar, va acabar baixant a Tercera al final d'aquella temporada, quan també es va produir la marxa de la familia Roche del club i l'entrada de Josep Gusó i Javi Salamero com a nou president i director esportiu, respectivament.

Amb el primer equip del Vila-real no hi ha més precedents, però sí amb el seu filial, amb qui el Girona s'ha trobat durant tres temporades a Segona A i amb qui també s'havia enfrontat a Segona B. La temporada passada els blanc-i-vermells van guanyar a la Ciutat Esportiva però a la primera volta havien vist com el filial groguet remuntava un 2-0 a Montilivi en els últims cinc minuts.