«Hi ha pocs jugadors imprescindibles però Coro s´hi acosta molt». Així qualificava l´entrenador del Girona Joan Francesc Ferrer, Rubi, el davanter banyolí Ferran Corominas. Amb contracte per una temporada més a Montilivi, Coro i el seu agent no han parat de rebre ofertes aquest estiu. Entre totes, una proposta de millora de contracte per part del Girona que, pel que sembla, queda molt lluny de les xifres de les altres. El cas Coro no serà el serial de l´estiu perquè el final, encara que molts aficionats es resisteixin a creure-s´ho, està escrit. «Dijous es presentarà als entrenaments amb el Girona perquè té contracte però és molt difícil que es quedi. El més probable és que marxi». Així de clar es mostrava Josep Maria Orobitg, representant del jugador que, en la mateixa línia assegurava que els directius i responsables esportius del Girona ja «saben» que Coro no seguirà i que haurien d´estar treballant en un «pla B».

Coro va signar el darrer dia del mercat d´estiu la temporada passada amb una clàusula per la qual podria marxar de franc si rebia una oferta d´un equip de Primera i, en el cas que fos de Segona A, la seva llibertat costava 100.000 euros. La magnífica temporada de blanc-i-vermell, en què va fer 18 gols i va ser determinant per salvar el Girona, van fer que hi hagi cua al despatx d´Orobitg per endur-se el jugador. Elx, Almeria, Sporting, Hèrcules i fins i tot ­equips de Primera com el Rayo Vallecano i algun altre han trucat a la porta de Coro amb ofertes que dupliquen o tripliquen el que li ofereix el Girona. Ara bé, el que més allunya Coro de Girona és una oferta de l´estranger, possiblement de la Lliga anglesa. «Coro valora molt el Girona i el fet de jugar a casa però el futbol és així. Segur no hi ha res, tampoc és cent per cent ferm que no continuï, però sí el més probable», manifestava l´agent, que també representa entre molts altres l´entrenador del Barça Tito Vilanova.

Orobitg aposta per deixar passar uns dies, no gaires, per conèixer el futur de Coro. Per aquest motiu, el més probable és que el banyolí se sotmeti demà a la revisió mèdica amb la resta de jugadors del Girona i dijous, si no hi ha novetats, comenci la pretemporada amb l´equip. Mentrestant Orobitg, el Girona i els seus pretendents seguiran negociant el seu futur destí.

En el cas que Coro faci les maletes, Rubi i el Girona hauran d´afinar molt bé el seu recanvi. I és que no és gens fàcil trobar un davanter que t´asseguri gols i implicació com Coro. Sense el banyolí, sense Acuña, que torna al Madrid, sense Goiria que ha fitxat pel Mirandés i amb Saizar i Vélez descartats, Benja és l´únic davanter de l´equip a l´espera de si es confirma el fitxatge d´Imaz (Lleida). La cessió de l´atacant japonès Ibusuki Hiroshi per part del Sevilla també és una de les ocpions que té sobre la taula el secretari tècnic Sergi Raset.