L'atleta Ángel Mullera, que va ser apartat de l'equip olímpic espanyol després de les revelacions sobre presumptes pràctiques de dopatge, ha estat habilitat pel Tribunal d'Arbitratge Deportivo (TAS) per competir en els Jocs Olímpics.

"La Federació Espanyola ha rebut un correu electrònic del TAS pel qual no ens autoritza substituir Mullera per Sebastián Martos, però no tenim els arguments. Caldrà estudiar-ho amb els advocats per veure quines conseqüències té", ha declarat a EFE el director general de la Federació Espanyola, José Luis de Carlos.

Mullera, que figura en les llistes oficials del COI en la prova de 3.000 metres obstacles, d'acord amb la primera llista que va anunciar la Federació Espanyola, va ser substituït per Sebastián Martos però va apel·lar al TAS, que ara l'habilita per competir i podrà fer-ho el pròxim dia 3, primer dia de l'atletisme en els Jocs, atès que les resolucions d'aquest òrgan són inapel·lables.

"Nosaltres no l'hem suspès i pot competir lliurement. caldrà estudiar la resolució amb els advocats i tindrem una reunió amb el Comitè Olímpic Espanyol i el Consell Superior d'Esports per estudiar el procediment", ha precisat a EFE de Carlos.

Martos, que estava a la selecció com a reserva i va substituir Mullera a la selecció espanyola, tornarà a cedir el seu lloc a l'obstaculista de Lloret de Mar.

Mullera ha estat objecte d'un expedient disciplinari, pendent de resolució, per part del Comitè de Disciplina Esportiva de la Federació Espanyola "per conducta antiesportiva".

El Consell Superior d'Esports havia instat la Federació a obrir un expedient a Mullera després de conèixer que el Comitè de Disciplina va comunicar al President de la Comissió de Control i Seguiment de la Salut i el Dopatge que no considerava oportú dur a terme l'esmentada investigació sobre l'atleta català.

"El CSD ha decidit requerir a la Reial Federació Espanyola d'Atletisme perquè s'obri immediatament expedient a l'esmentat atleta, en el qual es dilucidi la seva eventual responsabilitat per les infraccions que haguessin pogut cometre's, tant en matèria de dopatge com per les actituds antiesportives i contra la dignitat i decòrum en l'esport que podrien suposar els fets sobre els quals ha de versar la investigació", indicava el CSD.

La Federació Espanyola va conèixer a primers d'any, per mitjà d'una denúncia anònima, els correus electrònics que l'obstaculista Ángel Mullera suposadament va creuar amb un preparador que li recomanava productes prohibits, entre ells dues varietats d'eritropoietina (EPO).