espanya/anglaterra

? espanya: Laura Ester; Bach, Tarragó (1), Ortiz, Peña, Maica García (1), Laura López (1) -equip inicial-, Espar (2), Pareja (1, 1p), Miranda (2), Blas i Meseguer (1). ? Anglaterra: Morris; Wilcox, Painter-Snell (3, 1p), Rutlidge, Gibson-Byrne (2), Kershaw -equip inicial-, McCann (1), Musgrove (1), Leighton, Gibson, Winstanley-Smith i Clayon A Àrbitres: Williams (Nova Zelanda) i Pinker (Sud-Àfrica). P PARCIALS 1 3/2 2 6/2 descans 3 8 /5 4 8/7 final

La selecció espanyola de waterpolo femení que capitaneja l'olotina Jennifer Pareja s'enfrontarà demà,d imarts, a Hongria en les semifinals del torneig dels Jocs de Londres, després de derrotar (9-7) a l'amfitriona Gran Bretanya en el partit de quarts de final. Pareja i companyia varen superar les amfitriones en un partit en el que les de Miki Oca van decidir en el segon parcial i van acabar patint en excés en l'últim fins que va decidir un gol de Maica García. En la seva primera presència en els Jocs, Espanya, que va acabar líder del seu grup en la primera fase, va fer història i vol engrandir-la encara més. Només en els primers minuts del primer quart i en l'últim, alimentades pel suport de la grada, les amfitriones, amb dos gols, un d'ells de penal, de Francesca Painter-Snell va posar en dificultats a una Espanya que va cometre massa errors en defensa i va voler gestionar en excés el seu avantatge.

En canvi, els gols de la garrotxina Jennifer] Pareja, Lorena Miranda i Ona Meseguer van donar avantatge a les espanyoles al final del primer parcial, en la que la millor notícia per a les d'Oca va ser la bona defensa de les situacions d'inferioritat. Un parcial de 3-0, amb gols de Miranda, Laura López i Roser Tarragó, en el segon parcial va obrir una bretxa ja massa important per a Gran Bretanya, que havia perdut tots els partits de la primera fase.

Espanya encara hauria de patir en el tercer parcial, que va acabar cedint per 2-3, amb els llançaments exteriors de la local Ciara Gibson, però el seu avantatge (8-5) abans de l'inici del quart període semblava un camí massa llarg per a una Gran Bretanya que perdia massa pilotes. No obstant això, la grada va elevar a Gran Bretanya, que es va col·locar a un només gol (8- 7) amb 2 minuts i 20 segons encara per jugar.

Va arribar llavors el gol salvador de Maica García que va entrar per a penes uns centímetres com ho va fer el d'Iván Pérez davant Croàcia, però aquesta vegada els àrbitres sí que el van donar per vàlid. Espanya ja havia fet història i va patir molt en els minuts finals per a aconseguir-ho. Tan sols Hongria, que aquest diumenge es va imposar per 11-10 a Rússia, una de les favorites, separa Jennifer Pareja i a la resta de la selecció espanyola d'elevar encara més el llistó de la seva gesta en el Water Pol Arena londinenc, que es va quedar emmudit per la victòria d'una jove generació que, com va dir el seleccionador masculí, Rafa Aguilar, ha treballat molt per a aquests Jocs en la foscor de l'hivern.

Espanya ja va guanyar (13-11) a les hongareses en la primera fase del torneig. Una dada que permet pensar que, a l´espera del partit de demà contra Hongri, no hi ha res impossible i que cap color de medalla està descartat. «No en tenim prou, estem contentes d´haver arribat fins aquí però no ens aturem ara. Encara en volem més», va dir ahir la mateixa Maica García.