Queden poc menys de dues setmanes perquè la Lliga aixequi el teló i la secretaria tècnica del Girona pot assegurar que pràcticament té els deures fets. S'ha confeccionat una plantilla de garanties per encarar la temporada, tot i que tothom sap que, amb la marxa de Ferran Corominas, falta a dia d'avui una peça d'allò més prioritària. Sergi Raset treballa contra el rellotge per trobar un substitut del banyolí que asseguri un alt rendiment i, sobretot, gols. Són diverses les alternatives que Raset té sobre la taula, però una de les que hi ha, la de Javi Acuña, sembla que no seria gaire complicada de convertir en realitat. Si més no per la part del futbolista, disposat a rescindir el contracte que encara el lliga amb el filial del Reial Madrid per "començar de zero" a Montilivi, a on estaria "encantat" de tornar després de militar-hi la campanya passada i de donar molt bons resultats malgrat una greu lesió que va apartar-lo uns mesos dels terrenys de joc.

Acuña ahir s'entrenava amb el Madrid Castilla i ell mateix reconeixia no saber "res" d'un possible interès del Girona. "Fa dies que no parlo amb els meus representants i no m'han dit res. Imagino que alguna cosa hi haurà, pel que veig a la premsa, però no en sé res", assegurava. Tanmateix, el futbolista, que no entra en els plans del Madrid, està disposat a forçar la màquina perquè el seu fitxatge pel Girona sigui una realitat: "M'han cedit unes quantes temporades i aquí he vist que no tinc continuïtat. És per això que m'agradaria començar de zero i Girona seria un lloc ideal per fer-ho. A més, arribaria lliure, pel que podria firmar pels anys que facin falta", s'explicava.

Per Acuña, una hipotètica operació serà "molt fàcil" de produir-se ja que ell té la ferma voluntat de marxar i veu en el Girona un dels seus destins preferits. "Estaria encantat de tornar. A més, arribaria en forma perquè estic realitzant la pretemporada sense cap mena de problemes. Veurem què és el que passa, però els meus agents saben quines són les meves prioritats i crec que també ho saben a Girona".

Sembla que Sergi Raset ha fixat els seus ulls en dos exjugadors de la casa per reforçar la punta d'atac. I és que si Javi Acuña finalment no aterra a Montilivi, seria Felipe Sanchón, qui ja ha vestit la samarreta blanc-i-vermella en dues etapes, l'escollit per la secretaria tècnica. El menut davanter català, que sol jugar a l'extrem però que també rendeix com a segona punta, no entra en els plans de l'Hèrcules i com bé avançava ahir Diari de Girona és un dels jugadors pels quals ha preguntat el club. Des d'Alacant s'acceleraria la seva sortida, encara que el principal impediment seria ajustar el sou actual del futbolista a les prioritats del Girona.