El primer equip del FC Barcelona arrenca avui la minigira europea que els durà a jugar dos partits, un contra el Manchester United a Göteborg (Suècia) aquesta tarda i un altre contra el Dinamo de Bucarest a la capital de Romania dissabte que ve. A la convocatòria de Tito Vilanova hi haurà tres cares noves: Jordi Alba, David Villa i Andreu Fonàs.

El primer d'ells, el lateral de l'Hospitalet Jordi Alba, s'incorpora justament avui al grup després de gaudir de vacances per haver disputat l'Eurocopa i els Jocs Olímpics amb la selecció espanyola aquest estiu. Alba és de moment l'únic fitxatge del Barça de Tito per a la propera temporada, i avui podria vestir-se per primera vegada de blaugrana i disposar dels seus primers minuts al costat dels nous companys.

Per altra banda, tant David Villa com Andreu Fontàs en principi no saltaran a la gespa aquesta nit, ja que els dos encara s'estan recuperant de les seves respectives lesions. David Villa ja fa dies que té l'alta mèdica però encara no té l'esportiva. En canvi el banyolí va rebrer el vist-i-plau dels metges ahir a la tarda mateix.

Una altra novetat a la llista és la d'Adriano Correia, plenament recuperat dels problemes al turmell dret que li van impedir jugar dissabte passat a París. A més, Vilanova també s'ha endut a quatre jugadores del filial -Tello, Sergi Roberto, Rafinha i Ilie- per acabar de completar la plantilla pels dos amistosos. El que no ha viatjat és Jonathan Dos Santos, que pateix una sobrecàrrega muscular al quàdriceps de la cama dreta. El mexicà serà baixa juntament amb Thiago Alcántara, Cuenca, Marc Muniesa i Éric Abidal.