El Matx Race-Elliott 6 espanyol es va imposar a l'australià en la cinquena i última mànega de la final d'aquesta classe en els Jocs de Londres 2012 i, amb un 3-2 global, es va proclamar campió olímpic.

Les ja conegudes com "Las Xiquitas Team" en les xarxes socials han trencat tots els pronòstics i sumen el segon or olímpic de la vela espanyola en les aigües de Weymouth després del de Marina Alabau en la classe RS:X

En la prova final d'ahir, al millor de cinc mànegues, la patrona Támara Echegoyen i les tripulants Sofía Toro i Angela Pumariega van sortir primeres sobre el camp de regates de Nothe però les australianes Olivia Price, Nina Curtis i Lucinda Whitty no les van deixar marxar mai, encara que les espanyoles es varen emportar el primer parcial en una ajustada arribada.

En la segona regata, Austràlia va agafar millor posició en la cenyida i van prendre la iniciativa. Van virar en la primera balisa amb l'embarcació rival molt a prop i l'última empopada la van iniciar amb un avantatge de sis segons sobre les espanyoles, que van intentar forçar algun error, però el vaixell australià no va tenir grans problemes per portar-se el parcial i afrontar la tercera mànega amb empat a un. Aquesta, amb ratxes de vent que van arribar als 24 nusos, va ser la més igualada de les tres primeres. Les espanyoles van entrar primeres i quan les australianes semblaven avançar-les va caure la patrona, Olivia Price, a l'aigua després de quedar-se el vaixell sense control i ja no va haver més història perquè Espanya es posés amb el 2-1 i amb dues oportunitats per guanyar una altra prova i ser campiones olímpiques.

Va arribar la quarta mànega i el trio espanyol va sortir enganxat sotavent però amb avantatge sobre el vaixell australià, que es va recuperar a l'anar en la cenyida amb el vent a favor seu. Les espanyoles van sol·licitar penalització però no van ser acceptats i van entrar en l'empopada per darrere sense tenir la fórmula d'arribar a l'últim tram amb opcions de triomf, amb el que l'empat a dos va donar curs a l'última mànega. La definitiva va ser molt semblant a la quarta, amb les espanyoles per sotavent però amb més avantatge, per la qual cosa ara sí van controlar bé en el primer tram de cenyida i van arribar a la boia de la primera marca amb cinc segons d'avantatge. A l'última empopada, després d'una mica més de tres hores de competició, amb tot a favor perquè Támara Echegoyen, Sofía Toro i Ángela Pumariega es proclamessin campiones olímpiques en la seva primera participació en uns Jocs i els últims en aquesta classe, que desapareix de la programació.