Acostumat a competir en parella i en la distància de 500 metres, Saúl Craviotto va enlluernar els aficionats del piragüisme quan va penjar-se la medalla de plata en la prova de K1 200 metres després de només tres mesos de preparació. El lleidetà va classificar-se divendres per a la final olímpica d'aquesta prova de velocitat en solitari, i aleshores va voler rebaixar les expectatives de l'afició que el donaven com a clar medallista després del seu or a Pequín amb Carlos Pérez en K1 500 metres. "Tothom dona per feta la medalla, però encara cal guanyar-la. A més és una modalitat diferent: vaig jo sol, la distància és menor i fa poc que hi competeixo. Caldrà lluitar i serà difícil", va advertir en un gest que, vista l'exhibició d'ahir, podria considerar-se falsa modèstia. Pe`ro el cert és que el repte no era fàcil i, a més, precipitat. Aquest policia va començar fa només uns mesos en aquesta categoria, quan ell i el seu inseparable company de piragua -Carlos Pérez Rial- es van quedar a les portes de classificar-se en la modalitat de parelles. Llavors el català va decidir provar sort en el caiac individual on va poder classificar-se el mes de maig per a una cita olímpica que l'arribava en plena maduresa física i mental, amb ja 27 anys.

Craviotto va haver d'adaptar el seu cos a aquesta nova disciplina. Per a fer-ho, va augmentar l'exercici físic per guanyar múscul i explosivitat -va guanyar deu quilos de pes- i fins i tot va canviar completament la seva dieta. Després de mesos d'entrenaments i sacrificis a la sortida de la feina, ahir va tenir el seu ansiat premi. Una medalla de plata -el segon metall olímpic de la seva carrera esportiva- després de marcar un temps de 36.540 segons en la final disputada a Eton Dorney.

En una carrera molta més intensa i explosiva de les que estava acostumat en la distància del mig quilòmetre, Craviotto no va sortir gaire bé i va rondar entre la tercera i la cinquena posició durant la primera meitat de la carrera. Tot i això, el lleidetà va anar al límit en els metres finals avançant fins a la segona posició però sense arribar a atrapar al britànic Ed McKeever qui, amb tots els espectadors donant-li ànims, nova deixar anar el liderat de la prova i se la va embutxacar amb un temps de 36.246. Craviotto va passar la línia de meta just per davant del canadenc Mark de Jonge que, en la primera semifinal de divendres havia batut el català per només dues mil·lèsimes de segon. Aquest cop, en la gran final, el català el va avantatjar per més d'una dècima.