Àngel Mullera va poder complir el seu somni de competir als Jocs de Londres però no oblida el desgast que li va produir l'agra polèmica en què es va veure immers després que el diari As l'impliqués en un presumpte cas de dopatge. L'atleta de Lloret, que havia aconseguit brillantment la seva classificació per correr els 3.000 obstacles, va quedar apartat amb la publicació d'uns suposats correus electrònics on s'interessava per aquestes pràctiques il·legals, però va recorrer al TAS i li van donar la raó. Va poder competir a Londres, sí, però el mal ja estava fet i en les semifinals, per postres, l'ensopegada d'un rival el va fer caure i va deixar-lo sense cap possibilitat d'arribar a l'èxit.

"He dedicat aquests dies a entrenar-me molt i a recuperar les hores de son que em van treure. Sempre he entrenat bé però darrerament el problema que tenia era que no recuperava el desgast durant el descans", explicava ahir Mullera. L'obstaculista ja prepara el seu proper repte: reapareixerà el 26 d'agost a Pamplona al campionat d'Espanya i ja adverteix que anirà a Navarra disposat a "parlar dins de la pista". Mullera ja va guanyar el títol espanyol el 2010, després que Josep Lluís Blanco, que l'havia superat pels pèls, fos desqualificat per dopatge. Ara vol aspirar al títol sense necessitat que el perdi cap rival.

Precisament aquesta setmana Àngel Mullera ha de tramitar la seva inscripció als campionats i no espera que hi hagi "cap" contratemps amb la Federació. A Londres van ser les pressions del COE i del Consell Superior d'Esports les que van estar a punt de deixar-lo sense córrer. El TAS li va donar la raó i també, en última instància, la Federació, que reunida el dia abans de la prova va admetre que "no trobava" motius per excloure'l.

Els reptes dels gironins

A Londres hi han competit sis representants gironins. A banda dels medallistes Joel González i Jennifer Pareja i d'Àngel Mullera, també hi van ser el ciclista Josep Antoni Hermida, el jugador de waterpolo Blai Mallarach i el jugador d'handbol Albert Rocas. Hermida va ser el que més a prop de medalla va quedar: a quatre segons del bronze, que li hauria permès guanyar el seu segon metall olímpic després de la plata d'Atenes el 2004. Mallarach va acabar sisè amb la selecció de waterpolo, mentre que Rocas va quedar eliminat als quarts de final per França per culpa d'un gol en el darrer segon. El jugador de Palafrugell va ser bronze a Pequín.

Tots tres tindran ara uns dies de descans. Rocas, per exemple, vol aprofitar aquesta setmana per estar amb la familia abans d'incorporar-se al Barça d'handbol. Mallarach també començarà a pensar en breu en la propera temporada de waterpolo i Hermida afrontarà el repte del Mundial.