Darryl Middleton ha decidit ampliar un estiu més la seva llegenda, història viva del bàsquet europeu. El veterà pivot nascut al barri de Queens de Nova York, el 21 de juliol de 1966, s'ha decantat finalment per l'oferta del Lucentum d'Alacant de la LEB Or. D'aquesta forma, el jugador que va aterrar a Girona per primera vegada la temporada 1991-1992 per defensar els colors del Valvi, encetarà la seva vint-i-cinquena temporada com a jugador professional a Europa, i és que no cal oblidar que abans d'arribar a Girona a principis dels 90, Middleton ja havia jugat a Turquia (Çukurova) i a Itàlia (Teorema Arese).

És evident que des de llavors ha plogut molt. Middleton ja no és aquell jove -encara que per actitud sí- que va enlluernar a tothom en el seu primer pas per Girona ja fa més de dues dècades i que el va portar a convertir-se en un autèntic rodamón del bàsquet (Caja San Fernando de Sevilla, Barça, Joventut, Panathinaikos, Dinamo de Sant Pesterburg, València al tram final de la temporada 2010/11, i Girona on Middleton ha jugat deu temporades, això sí, en etapes diferents). Als seus 46 anys, Darryl Middleton continua amb ganes de seguir jugant a bàsquet, si bé és veritat que després de la renuncia d'un Sant Josep que militarà a l'EBA, li havia passat pel cap deixar el bàsquet i dedicar-se al món de la cuina, una de les seves altres passions.

Sigui com sigui Middleton, és amb 46 anys, el jugador més gran que juga en una lliga professional a Europa, i vol fer-ho per demostrar que té suficient energia com per ajudar a l'Alacant a recuperar aquesta mateixa temporada la plaça perduda a l'ACB. Els 11,5 punts i 5,3 rebots en 27 minuts la temporada passada amb el Sant Josep a la LEB Or, ho confirmen. Precisament a Alacant es retrobarà amb el base de Llagostera Albert Sàbat, que serà el base titular de l'equip que entrenarà Txema Berrocal.

De fet, la seva continuïtat com a professional no ha estat cap sorpresa per aquells qui el coneixen bé. Tot i que un jugador que ho ha guanyat pràcticament tot (1 Eurolliga, una Eurocup, 3 lligues gregues, 2 copes gregues i dos lligues ACB), no hauria de tenir cap al·licient per seguir jugant, Middleton és diferent i segueix amb la mateixa il·lusió que el primer dia quan a finals dels 80, els Atlanta Hawks el van escollir en el draft del 1988 amb el número 68. La forma física és un dels valors de Middleton. A Alacant ho saben. I, a més, hi creuen.