Amb tota la plantilla al complet, fins i tot el flamant nou fitxatge Alex Song, el Barcelona va presentar-se anit davant la seva afició abans de la disputa del Trofeu Joan Gamper, on el tècnic Tito Vilanova va recordar el llegat de Josep Guardiola i va assegurar que la lluita del francès Eric Abidal per superar el seu trasplantament de fetge és "la força" de l'equip blaugrana.

Sobre la gespa del Camp Nou, minuts abans de l'arrencada de l'enfrontament davant el Sampdoria, Tito Vilanova va iniciar el seu discurs amb paraules cap al que va ser el seu predecessor i amb el qual va compartir cinc anys a la banqueta blaugrana, entre filial i primer equip. "Gràcies i desitjar-li molta sort tant a Guardiola com a Seydou Keita, pels quatre anys fantàstics que ens han donat amb el primer equip. Sort, nois, us ho mereixeu", va afirmar el de Bellcaire, animat per la graderia. Així mateix, el tècnic va reconèixer la seva alegria per la presència d'Abidal a la festa. "Si et sents fort i tens ganes, t'esperarem el que faci falta. La teva lluita és la nostra força", va indicar. Vestit amb texans foscos, sabatilles esportives i aquest polo negre que s'està convertint en un tret d'identitat habitual del nou tècnic, Vilanova va admetre que com a "català i culer és un privilegi ser entrenador del Barça", pel que treballarà perquè l'afició pugui "seguir contenta del millor equip del món".

En una festa sòbria, amenitzada en les hores prèvies per actuacions musicals i espectacles, va destacar l'homenatge al conegut com a Dream Team, equip blaugrana que va alçar la primera Copa d'Europa del club fa vint anys a Wembley, la majoria de jugadors del qual van saltar a la gespa de l'estadi. Un retorn dels herois del 1992 amanit amb la projecció del mític gol de Ronald Koeman en aquella final i davant el mateix rival que anit, la Sampdoria. Un instant màgic que l'afició va celebrar com si hagués viatjat vint anys en el temps. Però res comparat al moment en què els actuals ídols blaugranes, hereus d'aquella generació i del futbol implantat pel tècnic Johan Cruyff, van entrar en escena.

Els primers a saltar van ser, per aquest ordre, els dos fitxatges d'aquesta temporada, Jordi Alba i Alex Song, rebuts a ritme de fanfara, batucada i una generosa ovació de l'afició. Els van seguir els joves del planter Tello, Sergi Roberto, un Muniesa en crosses per la seva greu lesió, i Cuenca, aplaudits calorosament, encara que res comparat amb l'entrada d'Abidal, que va fer explotar els culers.

De mica en mica, van sorgir des del túnel de vestidors Adriano, Afellay, Montoya, Pedro (també molt aplaudit), Busquets, Bartra, Mascherano, Pinto, Dos Santos, Thiago i Alexis. Però van ser el reaparegut Villa, així com Cesc, Piqué i Alves els que van fer augmentar els decibels de la nit barcelonina. I per fi, la festa va esclatar amb l'entrada de Messi, líder al camp i en l'afecte de l'afició, que va corejar el seu nom, i els capitans Iniesta, Valdés, Xavi i Puyol. Aquest últim, després de donar la benvinguda als nous fitxatges, va assegurar que l'equip "vol seguir fent història".

Suport a la graderia

Tot i que el Camp Nou no es va omplir, ni de bon tros, Tito Vilanova va tenir un suport especial des de la graderia a l'estadi blaugrana. I és que uns quants veïns de Bellcaire d'Empordà no van voler perdre's la cita i van baixar des de la localitat gironina en autocar per seguir en directe la presentació de la primera plantilla barcelonista i en especial la del seu paisà, el nou tècnic.