AAmb només dues visites, el Pedro Escartín de Guadalajara passarà a ser un dels estadis de referència pel Girona FC, després de l'1-4 de la temporada passada i de l'1-5 viscut ahir en la segona jornada de l'actual campionat de Lliga.

Podria semblar que el resultat de l'any anterior era insuperable però el cert és que el recital fet pels gironins en el segon temps va superar fins i tot la meritòria victòria de la campanya anterior. Un triomf adornat amb una actuació única, ja que també cal destacar que el Girona mai havia aconseguit cinc gols a camp contrari des que milita a Segona A, i menys tan bonics com els que va aconseguir ahir.

Perquè si bé l'estadística només parlarà de l'1-5, en la memòria popular hauria de quedar-hi la plasticitat ascendent de cadascun dels gols marcats. El cacau llunyà de David García que va acabar al fons de la xarxa després d'estavellar-se al travesser; la rematada des de dins l'àrea de Juanlu a l'inici de la segona part; la jugada espectacular de Benja dos minuts després o les obres d'art de Jandro i Eloi, que van acabar amb la resistència dels locals i amb un públic entregat que va acabar aplaudint el cinquè gol gironí i la victòria dels de Rubi.

Amb la victòria el Girona també es treu del damunt la pressió d'assolir el primer triomf de la temporada i, per si fos poc, ho fa a camp contrari, cosa que en anys precedents havia costat Déu i ajuda. Era una de les premisses demanades per Rubi, que veu com el seu equip assoleix una bona mitjana de 4 de 6 punts disputats cosa que el situa, encara que tot just som a l'inici de la lliga, a la part alta de la taula. Això ha de servir per treure's del damunt la pressió i perquè aquest equip pugui jugar amb tota la tranquil·litat. Tenint en compte el potencial ofensiu, pot ser una clau per no patir.