Sergi Raset parlava ahir de "dues o tres opcions" per apuntalar l'eix de la defensa, l'únic objectiu amb el qual treballa la secretaria tècnica del Girona ja que "ens aniria molt bé reforçar aquesta posició per estar més tranquils", segons es reconeix des del club. A la ja coneguda d'Iván Cuadrado, futbolista que ahir va realitzar un entrenament de prova amb la primera plantilla, se li ha d'unir el nom de Cristian Urbistondo, més conegut amb el sobrenom de Txiki, jugador que ja va vestir la samarreta del Girona la temporada 2003/2004 i que podria tornar a Montilivi nou campanyes després.

El jugador, de 33 anys, es troba actualment sense equip després d'haver rescindit el seu contracte amb el Cartagena, club en el qual ha militat les últimes quatre campanyes. Això ha fet que el Girona vegi amb bons ulls la seva possible incorporació; hi ha hagut contactes entre totes dues parts, però de moment no s'ha arribat a cap acord. El jugador està desitjant tornar a Montilivi, d'on guarda bons records i on es retrobaria amb Chus Herrero i Toni Moral, companys a Cartagonova. Tanmateix, l'entesa encara no s'ha produït, ja que les diferències econòmiques entre un i altre bàndol no ho han fet possible.

Txiki és un dels "fronts oberts" amb els qual treballa el Girona després de descartar l'arribada de Iago Bouzón (una de les prioritats, però, que va acabar fitxant pel Xerez) i de no acabar de veure amb bons ulls el fitxatge d'Oriol Lozano. El lleidatà, futbolista que durant sis temporades va defensar els colors del Racing de Santander a la Primera Divisió, va ser ofert sense fortuna a l'entitat de Montilivi.

Una de les altres alternatives per apuntalar l'eix de la defensa és la del també veterà José Antonio Culebras, jugador que ara fa poques setmanes va rescindir el contracte que l'unia amb el Numància. El de Puertollano (Ciudad Real), però, no té gaire clar si seguirà en actiu aquesta temporada ja que espera bessonada i està meditant abandonar la pràctica del futbol per dedicar-se exclusivament a la família.