Pràcticament des del començament de la pretemporada que Rubi demanava un central al Consell d'Administració. En principi la resposta va ser negativa a causa del reajustament econòmic però amb els dies, el club va entendre i veure la necessitat de fitxar un altre defensa. No va ser fins ahir, tanmateix, que el Girona va aconseguir tancar la incorporació de la peça que mancava a Rubi. Es tracta, com Felipe Sanchón, Acuña o Eloi Amagat, d'un altre vell conegut de l'afició gironina, Txiki. El defensa barceloní, a qui el Girona feia temps que tenia en cartera, va comprometre's ahir per una temporada i a partir de dimarts ja treballarà amb Rubi. L'alta de Txiki suposa a més un comodí dels bons per al Girona, ja que pot actuar en qualevol dels quatre llocs de la defensa, tant a l'eix com als laterals.

Cristian Urbistondo, Txiki, arriba a Montilivi procedent del Cartagena, equip amb el qual ha disputat les darreres quatre temporades. L'estadi gironí no li és desconegut al sabadellenc, de 33 anys, ja que va defensar els colors del Girona durant una temporada i mitja (02-04). El defensa barceloní va aterrar a Girona al mercat d'hivern de la 02-03 a Tercera Divisió i va viure de la mà de Narcís Julià l'ascens a Segona B al camp de l'Águilas (02-03). La temporada següent, Txiki va disputar 29 partits amb Agustín Abadía a Segona B (03-04) però no li van valer la renovació. Se'n va tornar a Sabadell (04-07) -on va coincidir amb Rubi- i després passaria pel Villanueva, Ceuta (07-08), Ceuta (07-08) i Cartagena (08-12).

El Girona va privar Txiki de l'acens a Segona A l'any 2008 en la històrica eliminatòria d'ascens contra el Ceuta. Un any després pujaria amb el Cartagena amb el qual es consolidaria a 2a A els darrers tres anys (86 partits). Al Cartagonova, ha actuat tant de central com, sobretot, de lateral dret. La temporada passada Txiki amb l'arribada de Carlos Ríos a la banqueta va perdre protagonisme. L'equip que havia fet un projecte per pujar a Primera, va acabar baixant a 2a B. Allà va coincidir amb Moral i Chus Herrero amb qui guarda una gran amistat.

L'alta de Txiki es va accelerar arran de la possible intervenció al menisc que podria haver de fer-se Dani Erencia i que el tindria un temps més de baixa.