L'entrenador del Barcelona, l'empordanès Tito Vilanova, va acomiadar l'any 2012 jugant un partit de pàdel amb el seu fill Adrià. Això es va poder apreciar en una foto que va publicar el fill de l'entrenador del Barça a la xarxa social Twitter, i que serveix per confirmar la bona recuperació del tècnic després de ser operat d'un tumor el passat 20 de desembre a l'hospital de la Vall d'Hebron.

"Aquesta tarda he acomiadat l'any jugant un partit de pàdel amb una persona especial", va escriure el fill de Vilanova en el seu compte de Twitter, a part de desitjar una bona entrada d'any a tothom. Sens dubte, un fet que demostra que l'entrenador del Barça, Tito Vilanova, es recupera favorablament de la seva intervenció quirúrgica. De fet, ara fa uns dies, el mateix president del club, Sandro Rosell, va assegurar des de Dubai a un cicle de conferències que "Tito Vilanova tornarà a la feina en 15 o 20 dies" però, això sí, ja va deixar clar a tothom que "ara mateix el més important és la seva salut". És evident que "haurà d'anar alguns dies a l'hospital i descansar. Barrejarà la feina amb el tractament. El més important és la seva salut. En aquest moment, el futbol és una cosa secundària" assenyalava el màxim mandatari blaugrana.

Sigui com sigui, la competició no s'atura. I sense anar més enllà, aquest diumenge 6 de gener, dia de Reis, el Barça jugarà al Camp Nou el seu primer partit de l'any 2013. No serà un partit qualsevol, i és que el calendari ha volgut que aquest sigui contra l'Espanyol, en el derbi barceloní i català de la Primera Divisió. La gran incògnita serà a la banqueta. Està per veure si Vilanova estarà assegut a la banqueta, o del contrari preferirà veure el partit des de casa o algun punt concret de l'estadi, i deixar tot el protagonisme una vegada més al seu segon, el també gironí Jordi Roura.

Mentre Tito Vilanova segueix amb la seva recuperació, l'equip tornarà aquest matí a la feina per preparar el partit contra l'Espa?nyol després d'uns dies de festa. A la tarda, l'equip tornarà a descansar, en part per poder veure el partit amistós entre Catalunya i Nigèria programat per les set de la tarda a l'Estadi de Cornellà-El Prat, en un partit en la qual la majoria de jugadors són precisament del Barça i l'Espanyol en una jornada que es preveu històrica, sobretot tenint en compte, el procés de transició nacional que viu Catalunya des de fa uns mesos.

Divendres, portes obertes

Com ja és habitual aquestes darreres temporades per les Festes de Nadal, el primer equip del FC Barcelona farà un entrenament obert al públic. Enguany el dia escollit ha estat el divendres 4 de gener. La sessió preparatòria tindrà lloc a les 11 hores, i l'escenari serà el Miniestadi. Les portes s'obriran a les 9.30 hores per a tots els aficionats que vulguin veure els jugadors del Barça entrenar-se dos dies abans d'enfrontar-se a l'Espanyol al Camp Nou, en el derbi de diumenge (19 h).

L'entrenament, com s'ha fet en les darreres temporades i també en altres esdeveniments, es podrà seguir també en directe per streaming a través de la web del Club en el portal de Youtube a partir de les 11 hores. Les entrades ja es poden adquirir a les Taquilles Bulevard del Club, que són gratuïtes per als socis, mentre la resta d'aficionats també podran assistir-hi, a un preu de 5 euros.