Tito Vilanova ha començat l'any amb molt bon peu. L'operació a què va sotmetre's a final del 2012 ja és història i la seva recuperació és un fet. Més aviat del que s'esperava, el tècnic ha tornat a la total normalitat; no només ja dirigeix els entrenaments, sinó que també té tots els números d'asseure's aquest proper diumenge a la banqueta del Camp Nou per donar un cop de mà al seu Barça per intentar emportar-se el derbi contra l'Espanyol de Javier Aguirre.

Només 15 dies després de passar pel quiròfan per ser intervingut d'un tumor, Vilanova sorprenia tothom el passat dimecres quan, a mitja tarda, s'enfundava el xandall del Barça i dirigia una sessió d'entrenament en un dels camps de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Ràpidament, va començar-se a especular amb la possibilitat que el tècnic pogués dirigir el seu equip aquest diumenge en el derbi contra l'Espanyol, una hipòtesi que cada cop està agafant més cos després que el preparador de Bellcaire d'Empordà tornés ahir a la feina. Vilanova, novament, va ser als entrenaments que la primera plantilla va realitzar ahir per preparar aquest proper compromís de Lliga i la previsió és que així continuï fins al final de setmana, fet que suposarà que pugui asseure's a la banqueta del Camp Nou aquest diumenge a partir de les 7 de la tarda (C+Liga/GolT).

Cesc, Adriano i Song, a punt

El defensa Adriano Correia i els migcampistes Cesc Fàbregas i Alex Song van rebre ahir l'alta mèdica després d'entrenar-se a la sessió matinal amb normalitat i podran jugar el derbi de la lliga contra l'Espanyol de diumenge que ve.

Cesc va patir un trencament del bíceps femoral de la cama esquerra el 9 de desembre passat, durant el partit de Lliga contra el Betis; mentre que Adriano i Song no van viatjar a Valladolid per disputar l'última cita de l'any per unes molèsties a l'adductor i al genoll, respectivament. El davanter Isaac Cuenca, que ultima la seva posada a punt després de ser intervingut al genoll fa set mesos, va treballar amb el grup, mentre que Marc Bartra i Cristian Tello van exercitar-se al marge.

Pedro parla de Neymar

Pel que fa a d'altres aspectes, el davanter Pedro Rodríguez va parlar de l'hipotètic fitxatge del davanter brasiler Neymar pel Barça en un futur no molt llunyà. Segons el canari, "mai se sap" si un futbolista de les seves característiques "pot encaixar" en una plantilla com la barcelonista, encara que per a Pedro, Neymar "mereix estar en el millor equip del món".