Primer partit de l´any i derrota. L´Olot va encetar el 2013 amb mal peu, perdent al camp d´un bon Europa en un partit de tu a tu. Un solitari gol a l´inici de la represa de Lara i la bona defensa dels graciencs van superar els garrotxins, que tot i això van gaudir de bones ocasions i van mostrar una imatge més que correcta en un partit que, malgrat l´ensopegada, els manté al capdavant de la classificació.

Amb una afició del tot lliurada per empènyer al seu equip, el Nou Sardenya de Barcelona va acollir ahir un duel d´alçada, entre el líder Olot i el segon classificat, l´Europa. En la penúltima jornada de la primera volta va pesar molt més la responsabilitat que no pas el joc, ja que tant un com l´altre equip van prendre més precaucions del que és habitual, reforçant el mig del camp per evitar contracops.

Bons primers 45 minuts de l´Europa, que tot i tenir un lleuger avantatge en el control no van poder superar mai un Olot molt ben plantat en defensa. Tres van ser les ocasions que es van viure abans d´arribar-se al descans. Muñoz i Germán, al minut 33 i 39, respectivament, van enviar els seus xuts a fora. Pels visitants, Vallès va trobar-se passada la mitja hora amb un regal defensiu que no va aprofitar al precipitar-se en excès la jugada. El golejador Carlos Martínez, al llindar del descans, va enviar un xut sec a les mans de Leva; una pilota que, d´haver entrar, podria haver influït en la moral dels graciencs al tractar-se del que molts anomenen com a gol psicològic.

La represa, sobretot en els seus primers minuts, va ser un calc del que s´havia vist a la primera meitat. Poc joc ofensiu a banda i banda i dos conjunts esperant al seu camp per poder sorprendre al seu rival. Però van ser els locals els que van marcar l´únic gol de partit. I va ser en una acció a pilota aturada. En el minut 52, Lara va enviar un tret impecable amb rosca inclosa que va sorprende a Óscar. Terma, veient que les coses es torçaven, va donar entrada a Jordi Roca, apostant clarament pel joc ofensiu. Tot i això, els de Pedro Dolera es van tancar al darrera, defensant aferrissadament la porteria de Leva, abandonant la idea de poder així ampliar el seu efímer avantatge en el marcador. Els garrotxins, que no es van descomposar en cap moment, van llençar-se a l´atac amb tots els seus efectius, però la sort els va girar l´esuena. Roger va tenir l´empat amb un bon cop de cap que va aturar Leva; a pocs minuts per al final, Uri Santos va rematar massa desviat.

Al final, un 1-0 que significa la segona derrota de l´Olot, totes elles a domicili, i que deixa els de Terma encara com a líders, amb qua