Hi ha moltes maneres de perdre un partit de futbol. Moltíssimes. És més, si un s'atura un moment a pensar, s'hi pot estar tota una tarda. Però d'aquelles que fan mal de veritat, d'aquelles clatellades que et mengen la moral durant uns quants dies, n'hi ha ben poques. I de totes elles, segurament la més dolorosa és la que va viure en primera persona ahir la plantilla del Girona. Jugadors i també tècnics, que van marxar cap als vestidors amb un veritable pam de nas; 0-1, després d'un bon treball contra tot un Almeria. I res a dir. "Sabem que coses com aquestes poden passar en el món del futbol, però el guió ha estat molt dur", va deixar anar Rubi, només asseure's a la sala de premsa, amb cara de pocs amics i ganes de donar-li voltes al que acabava de veure. El tècnic va lamentar la derrota, però sobretot la manera com s'havia produït; igualment, va assegurar que l'equip s'"aixecarà" d'aquest cop i que la situació a la classificació és encara "fantàstica".

Rubi és d'aquells entrenadors que sol treure la vessant positiva d'allò que veu sobre la gespa. És realista, no amaga el que pensa; se li nota, sobretot, en la parla, en la cara. I la d'ahir, era un poema. Posat seriós, discurs pausat, mirada perduda en ocasions... No va ser el millor dia per al maresmenc, tocat amb el 0-1, sobretot després del desgast del seu equip. "Havíem fet una molt bona feina. Ens havien llençat mitja dotzena de córners i només en tocaven un; i de quatre faltes laterals, cap. Hi ha estat en el minut 92, en una falta dubtosa... El cop ha esta dur", deia Rubi, resignat.

Malgrat la plantofada, res de llençar la tovallola, ni tampoc d'abaixar el cap. "Hem d'estar per donar la volta a aquesta situació anímica que ens ha deixat una mica tocats", va indicar. És més, va afegir que el vestidor, tot i el cop rebut, s'aixecarà. "Ara ens queda una setmana per millorar l'aspecte psicològic. No tingueu cap dubte que ens en sortirem, que tirarem endavant. Tot i que la derrota és cert que ha estat molt dura. Perquè pots perdre per 3 a 0 i que el rival et passi per sobre. Llavors no hi ha res a dir. Però quan caus en l'últim minut i d'aquesta manera, fa mal", va afegir.

És més, l'entrenador blanc-i-vermell va recordar que, amb 37 punts i tercers a la classificació a només una jornada per arribar-se al final de la primera volta, "la situació és fantàstica". "L'equip ha entrat a l'any força bé, pel que fa al joc sobretot. Li hem generat bastantes ocasions a un rival complicat i hem millorat defensivament amb relació a l'última jornada".

A l'hora de valorar el gol de Chumbi, Rubi no va voler atacar directament la seva defensa: "Li dóno bastant mèrit al davanter. Fa un salt impressionant, la rematada és un autèntic míssil i Luso està on ha d'estar. És més mèrit d'ells que no pas una badada. La llàstima és que ens xiulin una falta com aquesta; hem d'intentar no donar peu que passi". Igualment, va elogiar l'Almeria. "M'ha agradat bastant. Ha demostrat ser un equip molt físic que també intenta jugar la pilota. Volíem aguantar la seva primera embranzida i avançar-nos, perquè sabíem que un gol nostre els podia fer molt de mal, sobretot perquè ells portaven tres derrotes seguides. Hem aguantat bé el primer temps, però després el pla no ens ha sortit com teníem previst", va concloure.

Gracia marxa satisfet

Xabi Gracia, entrenador de l'Almeria, va viure una bona diada de Reis a l'estadi de Montilivi. No només trencava la ratxa de tres derrotes consecutives el seu equip, sinó que aconseguia emportar-se la victòria in extremis davant un "gran equip" com el Girona.

El navarrès admetia en sala de premsa estar "satisfet" i "molt content" pel 0-1, un autèntic "regal" segons el tècnic, tot i que no va voler donar el seu parer sobre si el resultat era del tot merescut. "Ha estat un partit molt igualat, en el que hem patit força a la segona meitat. Ells han gaudit de bones ocasions per marcar, mentre nosaltres ens acostàvem, però només amb arribades puntuals. No sé si és una victòria justa o no, però si haguéssim acabat empatant, segurament tots hauríem estat satisfets".

Finalment, l'entrenador del conjunt andalús també va revelar que a ell mateix havia reconegut a Rubi un cop s'havia acabat el partit que "em sap molt de greu la manera tan dolorosa d'aconseguir el triomf", encara que manifestava el "bon treball" i "comportament" dels seus jugadors per arrencar els tres punts de Montilivi.