Dilluns, quan encara coïa la dolorosa derrota contra l'Almeria en l'últim segon, Chus Herrero i Migue van criticar públicament l'estat de la gespa de Montilivi. L'endemà el secretari tècnic, Sergi Raset, admetia que la superfície no es trobava en les millors condicions però, tot i això, treia ferro a les lamentacions dels futbolistes. Ahir va ser Rubi qui va parlar de l'afer. "Faré una mica de poli bo i de poli dolent", va advertir abans de la seva reflexió.

El tècnic del Girona va justificar les consideracions de Chus i Migue "perquè obliguem els nostres jugadors a sortir amb la pilota controlada i si al terreny de joc hi ha irregularitats això és una dificultat afegida". Ara bé, Rubi també va deixar clar que "no hem de tenir excuses per a una derrota i si diumenge el camp estava malament, també ho estava per a l'Almeria".

El tècnic es va mostrar molt satisfet amb la solució que s'ha trobat aquest principi d'any traslladant alguns entrenaments al nou camp de futbol de Vilablareix. "És una bona solució per als mesos d'hivern", va assegurar, malgrat que sigui de gespa artificial. Rubi entén que això és un mal menor "ja que es tracta d'una superficie molt nova i d'última generació que em convenç, i a més tenim moltes facilitats i la podem regar quan volem. Això sí, no hi podem fer sessions ?llargues de dues hores o dues hores i mitja perquè això seria un plus de càrrega per als jugadors. La gespa natural sempre és més agraïda en aquest sentit".

Els mals de la gespa de Montilivi "no són culpa de ningú", va seguir reflexionant l'entrenador del Girona, que va recordar que a l'hivern, les baixes temperatures i la humitat que hi ha a la ciutat solen passar factura a la instal·lació. La setmana que ve l'equip s'entrenarà a l'estadi dilluns i divendres i anirà a Vilablareix dijous. Dimecres una part de la plantilla s'exercitarà a Montilivi i una altra, a Vilablareix, al matí, i a la tarda tot el grup es trobarà de nou a l'estadi.