El Màlaga, després de perdre la passada jornada a la Corunya, rep un Barcelona, líder intractable de la lliga que va camí de polvoritzar tots els registres i que avui tindrà la baixa de darrera hora de David Villa. Un empat a Màlaga permetria al Barcelona de Tito Vilanova batre el rècord de punts al terme de la primera volta, en poder del ?Barça de Pep Guardiola des de la temporada 2010-11 quan va signar 52 punts a mitja competició. Avui, en l'última jornada d'aquesta primerat meittat del campionat, el Barça està disposat a ampliar els seus registres. Ara suma 52 punts sobre 54 possibles i engega a rodar aquella teoria de Vilanova quan va ser presentat en el seu càrrec: "Totes les comparacions amb Guardiola, les perdrem".

El Barça està en un magnífic moment de joc. Classificat amb solvència per als quarts de final de la Copa -on també es mesurarà davant el Màlaga-, manté onze punts d'avantatge sobre el segon classificat, l'Atlètic de Madrid, i sembla disposat a batre tots els rècords. És possible que el partit d'avui el torni a dirigir Vilanova, que ha estat aquests dies a Nova York demanant una segona opinió sobre el tractament mèdic a seguir, i podria incorporar-se aquest matí mateix a l'expedició barcelonista. Pendent d'Adriano Correia, que ahir ja es va tornar a entrenar amb el grup, el Barcelona alinearà el seu equip de gala. Tornarà a la gespa Leo Messi, absent per una vegada d'un partit, ja que no va jugar ni un minut davant el Còrdova, i segurament Vilanova i Roura apostaran per aquesta combinació d'èxit al centre del camp que tan bons resultats els ha donat. I és que ajuntar el talent de Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta i Messi a la zona davantera, juntament amb Pedro Rodríguez, és sinònim d'èxit. La baixa inesperada serà la de David Villa que, després del seus dos gols en el partit de Copa contra el Còrdova, va notar molèsties a la cuixa dreta en l'entrenament d'ahir i serà baixa.

El tècnic del Màlaga, el xilè Manuel Pellegrini, que amb el Vila-real va vèncer el Barcelona el 2008, té la baixa del defensa Jesús ?Gámez, però recupera el centrecampista francès Jéremy Toulalan, qui ja va jugar uns minuts en el partit contra l'Eibar del torneig coper després de superar una lesió muscular. El central nord-americà Onyewu és l'altra novetat a la llista de convocats que ahir va fer pública Pellegrini.