Joan Francesc Ferrer, Rubi, no amagava la seva satisfacció al final del partit després del punt sumat. "És bo i marxem contents", deia. Ara bé, el tècnic també mostrava certa recança per les ocasions desaprofitades pels seus homes que, segons ell, havien estat "força més clares que les del Reial Madrid Castella. "Han estat uns contra uns clars davant el porter", recordava. Rubi va voler destacar el partit de Dani Mallo però va reiterar que el Castella tampoc havia creat tant de perill a l'àrea gironina. "En Dani ha fet una aturada decisiva allà al minut vuitanta a Morata i a la primera part també n'ha tret una de bona a Jesé", subratllava. Sigui per l'encert dels porters o pel desencert dels atacants, la realitat és que ni Castella ni Girona van veure porteria. En aquest sentit, Rubi considera que la clau del partit hauria estat "posar-se 0-1 al marcador". "No ho hem aconseguit però almenys hem estat sòlids en defensa i hem tornat a donar la sensació d'equip compacte de sempre", deia.

Amb el punt aconseguit ahir a l'estadi Alfredo Di Stéfano de la Ciutat Esportiva del Reial Madrid, el Girona en suma ja 38 i acaba la primera volta en posicions d'ascens directe gràcies a la derrota de l'Alcorcón a la Nova Creu Alta de Sabadell. "És extraordinari, reconeixia Rubi. Amb tot, el tècnic maresmenc es proposa ara el repte d'esmenar la manca de punteria que l'equip arrossega des de fa un parell de jornades. "Ara la feina és millorar el fet que en els dos darrers partits no hem guanyat ni hem marcat. No tinc cap dubte que ben aviat tornarem a veure porteria". Tot i això, Rubi, valorava molt positivament la tasca defensiva del seu equip ahir davant el Castella. "Hem estat bastant bé defensivament. Avui (per ahir) ens han servit vuit córners en contra i ens han llançat també unes quantes faltes laterals que hem resolt amb bones sensacions", assegurava. En aquesta mateixa línia, Rubi tornava a destacar el treball de Mallo. "Davant un rival com aquest, era molt difícil que Mallo no hagués d'intervenir", va dir.

Amb tot i malgrat les embestides finals del Castella, Rubi va apostar per fer entrar Vélez. "No ens conformàvem amb el 0-0. He apostat per la seva velocitat i frescor a la recerca del triomf. Sempre introduïem cosetes per intentar guanyar", revelava Rubi.

Rubi tenia un pla. La suplència de Jandro no era gratuïta i al final del partit el tècnic va explicar-ne els motius. Jandro havia estat suplent per mirar de fer mal al Reial Madrid Castella a la segona part "que és quan més pateixen". "El Castella té uns números molt bons a les primeres parts, en canvi, a les segones, molts equips els solen fer gols", explicava Rubi, que afegia que s'estimava més guardar-se el concurs de Jandro per a la represa per tal que no "ens perjudiqués el seu desgast". Rubi va marxar content pel resultat i pel rendiment de Sanchón a la mitja punta. Pel tècnic, el barceloní va fer molt de mal entre línies. "Ens ha donat molt bona sortida de pilota entre línies, tant ell com en Luso. Potser ens ha mancat la darrera passada, l'últim control o l'última desmarcada", deia Rubi, que ahir a la tarda ja era a la Creu Alta veient el Sabadell-Alcorcón.