La temporada passada després de la victòria del Girona a Sabadell (2-3) tot eren cares alegres i d'esperança camí d'una salvació que s'acabria aconseguint. Ahir va ser tot al contrarti. El posat de Rubi només entrar a sala de premsa de la Nova Creu Alta ho deia tot. Gens content va quedar amb l'actuació dels seus homes i sense dir noms va assenyalar els més tècnics com els responsables de la desfeta. "Sabíem que era un partit lleig, on plovia, i tot seria molt ràpid. Amb més contacte físic", recordava un Rubi que s'autoinculpava per haver alineat determinats jugadors massa tècnics.

"Jo sóc el culpable. Són les seves característiques i he intentat que ho traiessin tot, però costa molt", deia. En aquest sentit, l'entrenador recordava que el Girona no havia encaixat més gols gràcies als jugadors "de lluita i punt d'honor". "N'hi ha hagut 4 o 5 que s'han buidat i d'altres que es presumeix que tenen molta qualitat. De no haver estat per els primers, ens podrien haver marcat més gols". Ara bé, sense voler anar més enllà a l'hora de buscar culpables el tècnic maresmenc del Girona es va rendir a l'evidència. "Avui (per ahir) no era el nostre dia".

Sí que va voler disculpar la seva defensa quan va dir que hi havia hagut jugadors que "no havien estat fins". "No em refereixo als defenses", va dir, per especificar als mitjans que ho feia "als que vosal?tres sabeu". Rubi va lamentar que durant massa moments el Girona hagués intentat jugar la pilota sortida en un camp on no es podia. "No calia. Sempre volem jugar i costa canviar el xip", assegurava. Sigui com sigui, la garrotada soferta ahir, per a Rubi, pot haver anat bé al Girona. "Són només tres punts. Potser ens ve bé perdre així, millor que fer-ho per 2-1 o un resultat més ajustat després d'un bon partit", afirmava per després afegir que no és hora de canviar l'objectiu. "Hem perdut merescudament perquè no hem jugat bé. Ens va bé. No podem variar l'objectiu. Primer toca arribar als 50 punts i després ja veurem què passa", deia el tècnic, que llançava un bri d'esperança per dissabte que ve. "Això potser ens fa estar més enrabiats i al 3.000% per al partit contra el Guadalajara".

Joan Francesc Ferrer va explicar que hi havia un partit abans dels dos primers gols del Sabadell, i un altre després. "Fins a l'u i el dos a zero hem sortit bé a intentar jugar i sense passar gaires angúnies al darrere. Llavors ells han aprofitat les seves dues úniques arribades a la primera part. A partir d'aquí hem jugat bojos, prenent massa riscos a la segona part fins que l'equip se n'ha anat del partit", detallava. En aquesta línia, el preparador del Girona confessava que "hem corregut malament i hem estat mal col·locats al camp". Rubi no va voler comparar la derrota d'ahir amb la d'Alcorcón, on el Girona també es va veure superat per tots costats. "Estic decebut, però és futbol i el rival juga igual o millor que nosaltres". Tot parlant del Sabadell, el tècnic va recordar que Lanzarote havia fet un "gol de Champions League", "impressionant". Rubi, que havia estat entrenador del Sabadell la temporada 2004-05, va voler destacar també "Uli Dávila", sobretot, l'exblanc-i-vermell, Moha, de qui va dir que havia fet un autèntic "partidàs". El preparador considera que el Sabadell "és un aspirant més a fer coses maques" aquesta temporada a Segona A.

El tècnic gironí ja pensa en el partit de dissabte (16.00) contra el Guadalajara en el qual no podrà disposar dels seus dos centrals titulars. Ahir va situar Jose a l'eix a la segona part però tot indica que jugadors com Richy o Txiki podrien tenir la seva oportunitat. "Ho solucionarem. Tenim gent que s'hi pot adaptar bé. Cap problema", va voler treure-hi ferro.