El que en teoria havia de ser un dia tranquil per a un Madrid que la nit abans havia confirmat la classificació per a les semifinals de la Copa, va acabar-se convertint en una jornada negra, marcada per la tensió. El madridisme va esmorzar a primera hora amb l'impactant portada del diari Marca on, sota el títol "Presi, al juny, Mourinho o nosaltres" revelava que els dos capitans, Íker Casillas i Sergio Ramos, haurien demanat al president que acomiadés a l'estiu l'entrenador per evitar que diversos pesos pesants de la plantilla, farts del portuguès, demanessin canviar d'aires. A mig matí s'anunciava la compareixença del president, Florentino Pérez, a la llotja del Bernabéu, i poc després es confirmava que Casillas té trencat un dit de la mà esquerra, avui passarà pel quiròfan i estarà un parell de mesos de baixa.

Hi va haver múltiples especulacions sobre quin tema tractaria la compareixença de Florentino, però al final, no hi va haver cap sorpresa: el seu únic objectiu era desmentir que els capitans Iker Casillas i Sergio Ramos haguessin traslladat a la directiva un ultimàtum respecte a la continuïtat de José Mourinho, i va assegurar que la notícia del Marca era "rotundament falsa". El president madridista va modificar la seva habitual línia de no comparèixer per comentar informacions diàries i, acompanyat del director general José Ángel Sánchez, del director esportiu Miguel Pardeza i de part de la directiva, va desmentir els arguments del diari madrileny.

"Davant la gravetat del que s'ha publicat, trenco la meva norma de no parlar del dia a dia del club. La reunió amb els capitans es va ?desenvolupar en un clima magnífic i amb actitud de responsabilitat per part de tots", va destacar el president madridista. Florentino també va afegir que "tinc un gran respecte per la premsa, assumeixo crítiques encara que siguin objectivament injustes o m'ho semblin i he demostrat la meva serenor davant els que des de desqualificacions reiterades volien controlar la vida d'aquest club, però hi ha límits ètics que han de ser respectats fins i tot pels que no comparteixen aquest projecte", va afegir.

Florentino Pérez va obrir un torn de preguntes en el qual va admetre referir-se únicament i exclusiva al desmentiment. Va assegurar que no ha parlat amb Mourinho però sí amb Sergio Ramos, que li va assegurar que ni ell ni Casillas havien parlat amb cap periodista sobre la trobada. Més tard els dos futbolistes van emetre un comunicat confirmant el que abans ja havia negat el seu president.

Casillas, dos mesos k.o.

La jornada es va acabar d'arrodonir amb la notícia que Iker Casillas estarà dos mesos de baixa per una fractura en la base del primer metacarpià de la mà esquerra. El porter madridista va haver d'abandonar el partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei (1-1) contra el València, després de rebre en el minut 17 de manera fortuïta una puntada de peu del seu company Arbeloa.

Las proves van confirmar la gravetat de la lesió, i, malgrat que en un principi es va pensar que Casillas només patia una contusió, les proves posteriors van revelar que patia un trencament. El futbolista es perdrà les semifinals de Copa i també, probablement, els vuitens de la Lliga de Campions contra el Manchester United.