el partit en imatgesEloi Amagat va ser la peça que va rellevar el lesionat Marcos Tébar al mig del camp.Jofre, que va sortir a la segona part, va ser un autèntic revulsiu per als gironins.Pinya després del segon gol.

Hi ha victòries i victòries. Tres punts, al cap i a la fi. Però cadascuna té un rerefons diferent. N'hi ha d'heroiques, treballades, injustes i balsàmiques. Ni ha de tranquil·litzadores, d'espectaculars, de tràmit o d'aquelles que arriben per inèrcia. I també existeix aquell tipus de victòria que arriba, en ocasions després d'un mal partit, però que té molt i molt de valor. La d'ahir contra el Guadalajara n'és un clar exemple. Ho sap Rubi i així ho va voler transmetre en sala de premsa; on el tècnic maresmenc va reconèixer que la d'ahir no havia estat la millor actuació dels seus. Que els havia costat, que el seu rival els havia contagiat un ritme lent, amb massa errors. Però va voler deixar ben clar que els d'ahir no són tres punts qualsevol. "És una victòria més important del que molta gent es pot pensar", va aclarir.

No només perquè tombar ahir a Montilivi el Guadalajara (2-0) va servir per sumar ja 41 punts quan tot just ha començat la segona volta. Sinó per moltes altres coses, com va exposar l'entrenador maresmenc. "Trenquem una dinàmica de quatre jornades sense conèixer la victòria i això és quelcom molt positiu per a nosaltres", va dir Rubi, qui a més va admetre que el fet de guanyar i, a més, fer-ho amb alguns futbolistes poc habituals a l'onze, té un valor afegit. "Homes com Eloi Amagat, Richy, Txiki... Tots ells han jugat i han comprovat que en aquesta plantilla tothom pot entrar. És important això, perquè la gent s'adona que és vàlida, que en qualsevol moment pot tenir una oportunitat. Quelcom així reactiva la plantilla i crec que ens anirà molt bé de cara al futur", va afegir. Precisament, Rubi va parlar de les novetats a l'onze, i va reconèixer que tant Richy com Txiki havien completat un partit força "correcte", admetent que havia acabat "bastant content" després de veure el seu rendiment al llarg del partit. "Un futbolista pot entrar al camp amb dubtes si fa temps que no juga, però és quelcom que no hem acusat", va valorar al respecte l'entrenador.

Del partit en sí, Joan Francesc Ferrer no va amagar que la versió del seu Girona havia distat força de les grans tardes que havia ofert a la primera volta, però tot i així no va voler parlar en cap cas de mal partit. "Ens ha faltat una mica d'encert amb la pilota, però tàcticament ni tampoc a pilota aturada hem patit. Hem gaudit de més possessió de la pilota i, per tant, el control ha estat nostre, encara que el Guadalajara ha aconseguit que ens sentíssim incòmodes. Ara, ells no haurien pas merescut la victòria, perquè, que jo recordi, no ens han xutat en cap moment entre els tres pals. Si algú havia de guanyar, aquest era el Girona. Hem trigat molt de temps a generar perill, però sempre hem pensat que podíem guanyar aquest matx. Sense anar més lluny, els canvis que hem fet ho han demostrat. Així que trobo que el gol ha estat merescut".

Sí que va notar Rubi uns certs "nervis" i també una petita dosi d'"ansietat" entre els seus jugadors, però va justificar-ho de nou pel fet que "no estem contents de com tenim el nostre camp. El clima i el temps no hi ajuden, però és un aspecte que ens obliga a estar més atents per si ens bota la pilota o no. La plantilla no estava nerviosa per la situació a la classificació; érem tercers a la taula i el que volíem era reivindicar-nos després d'estar quatre jornades consecutives sense conèixer la victòria", va valorar.

Amb 41 punts ja al sarró, Rubi va reconèixer que se sent més còmode en veure's a només 9 punts dels 50 que la plantilla s'havia marcat com a objectiu abans de començar la temporada, encara que no va amagar que considera la permanència com una fita que és ben a l'abast: "Estic segur que ens salvarem. N'estic convençut. Ens queden més partits a Montilivi que no pas a fora i si aprofitem aquest factor, ho aconseguirem. Ara bé, no canviaré el discurs, perquè si no afegiré més pressió i això no ens ajuda".

Finalment, va parlar de Ion Vélez: "Compto amb ell fins al final de la Lliga. No se'l pot valorar per si falla una ocasió o per si juga només uns minuts. Si el públic el veiés dos o tres partits seguits, segurament agradaria", va tancar.

La versió de Terrazas

Carlos Terrazas, entrenador del Guadalajara, va donar la seva versió del que havia passat a Montilivi. Un discurs una mica diferent al de Rubi, distant del que els jugadors del Girona havien donat a conèixer a la zona mixta un cop acabat el partit. El tècnic visitant, amb posat seriós i amb ben poques paraules, va assegurar que el seu equip havia portat la batuta del matx, a banda d'haver gaudit de més ocasions que no pas el seu rival per emportar-se els tres punts.

"El domini ha estat nostre, hem portat el ritme del partit i hem realitzat un gran treball. Malgrat patir el contratemps de la lesió dels primers minuts, ens hem adaptat molt bé. Al final, però, tot s'ha enredat una mica i el futbol té aquestes coses, però podríem haver guanyat perfectament el Girona", va valorar Terrazas, qui tampoc va voler donar gaire més importància a la desfeta: "És una derrota més i punt. Hem d'intentar que aquesta ensopegada no sigui l'inici d'una seqüència de mals resultats, que sigui quelcom aïllat".