Les imatges de la victòria blaugrana Leo Messi

es mostra satisfet després del gol que va anotar des del punt de penal.Arribas va ser expulsat a la primera meitat en cometre el penal que va originar el 2-1 a favor del Barça.Víctor Valdés va ser aplaudit pel Camp Nou malgrat anunciar fa uns dies que no renovarà pel club blaugrana.Alexis Sánchez, que va sortir a la segona part, va tornar a desaprofitar bones ocasions per marcar.

Leo Messi no va tenir pietat d'un Osasuna en inferioritat i tot solet li va endossar un pòquer de gols per liderar així la clara la golejada del Barcelona (5-1) davant el conjunt navarrès, a qui el partit se li va fer un món en haver d'encarar-lo amb un home menys per l'expulsió d'Arribas a la mitja hora de joc. Un bon resultat per encarar amb garanties el clàssic de dimecres contra el Reial Madrid a la Copa del Rei.

Messi va respondre d'aquesta manera al triplet aconseguit ahir al migdia per Cristiano Ronaldo davant el Getafe, de manera que l'atacant blaugrana segueix engreixant amb la seva enorme voracitat les seves increïbles estadístiques: aquestes que diuen que porta onze jornades consecutives marcant, que suma ja 33 gols a la Lliga aquesta temporada i que n'acumula 202 en aquesta competició al llarg de la seva carrera.

Les bones intencions d'Osasuna -línia defensiva avançada, pressió a dalt, intentar sortir ràpid al contraatac- se'n van anar en orris amb l'absurda expulsió d'Arribas, que va veure dues grogues per tallar un parell d'accions amb la mà. La segona, als 26 minuts, va ser dins de l'àrea, fet que va suposar el segon gol del Barça i va deixar el conjunt navarrès amb deu. El camí per al Barça estava més clar que mai.

Fins aquell moment, s'havia viscut un partit estrany, d'aquests inoportuns per a un equip com el Barcelona, ahir sense Cesc, Iniesta, Jordi Alba i Piqué en l'onze inicial -aquest últim sancionat- als quals Jordi Roura va deixar d'entrada a la banqueta pensant ja en el clàssic. Potser per aquest motiu, perquè volien enfocar-se aviat en el duel contra el Reial Madrid, van sortir els locals a resoldre ràpid. I un malabarisme de Thiago en el control de la pilota gairebé sorprèn Andrés Fernández en l'arrencada del xoc. Passats deu minuts, Messi va decidir aparèixer. L'argentí rebia una passada magistral de Xavi i asseia el porter d'Osasuna amb un finta que el deixaria sense obstacles entre la pilota i la xarxa per signar el primer de la tarda.

Es va relaxar llavors el Barcelona i ho va pagar, com sol succeir en aquests casos. En l'única arribada visitant de tot el partit, un mal rebuig que va anar a parar a les botes de Raoul Loe, va permetre al migcampista del conjunt navarrès batre Valdés amb un xut ras ajustat al pal dret. Era la primera vegada que el porter blaugrana trepitjava el Camp Nou després d'anunciar que no renovarà el seu contracte, però l'afició culer va aplaudir i va animar-lo en lloc de jutjar la seva decisió amb xiulets.

Comença un nou partit

Amb l'expulsió d'Arribas poc després, per mans dins l'àrea, es va acabar el partit. Messi va transformar el penal i pocs minuts més tard l'àrbitre va anul·lar el que hauria pogut ser el tercer en assenyalar un fora de joc inexistent quan el jugador es plantava tot sol davant Andrés. La compensació arribaria amb el tercer de la tarda per als de casa, perquè l'assistència d'Alves perquè Pedro només hagués d'empènyer a gol es va produir en posició il·legal. Entre una i una altra jugada, Messi, en va poder fer un altre en un cop de cap que es va estavellar al pal.

Al descans, el tècnic de l'Osasuna, José Luis Mendilibar, expulsat per protestar la jugada del penal, va fer seure a dos dels seus homes importants -Cejudo i De las Cuevas- per donar entrada a Punyal i Masoud, pensant potser que era el moment d'oblidar-se del Camp Nou i mirar ja al pròxim partit. Res va canviar. La segona part va ser un monòleg de Leo Messi i els seus. A l'astre argentí li van anul·lar un gol per fora de joc abans de definir amb molta precisió en el quart i el cinquè, a passades de Villa i Adriano, respectivament.

Encara faltava mitja hora, perquè el Guaje, titular ahir, i Alexis Sánchez, que havia entrat substituint Pedro, es reivindiquessin amb un gol, però cap dels dos va estar encertat de cara a porteria. Mentrestant, Osasuna ajuntava encara més les seves línies per mirar de refusar pilotes com fos i evitar que el futbol dels blaugranes el descosís encara més. Ho va aconseguir almenys pel que fa al resultat, perquè malgrat que el Barça va tenir mitja dotzena d'ocasions més per anotar, el marcador ja no es va moure.