Masegat per les baixes de Chus Herrero i Tébar que s'afegien a les ja conegudes de Toni Moral, Kitoko i Garmendia, el Girona va presentar dissabte contra el Guadalajara un onze titular amb homes poc habituals. Rubi no va tenir cap mania i va demostrar plena confiança en Eloi Amagat, Richy i Txiki, els encarregats de suplir Tébar, Chus Herrero i Jose, amb molèsties. "Han comprovat que en aquesta plantilla tothom pot entrar i que són vàlids". Aquest era el missatge de Rubi a tres dels futbolistes amb menys minuts del Girona fins ara aquesta temporada. Tots tres van complir sobre el terreny de joc i el més important "l'equip va guanyar" en un dia en què el Girona es va encomanar del ritme insuls del Guadalajara.

Eloi Amagat va ser l'encarregat d'ocupar la important baixa de Tébar al mig del camp. El gironí va jugar al costat de Luso i va intentar generar joc ofensiu. De les botes de l'ex del Llagostera va néixer l'acció de la jugada que va obrir la llauna. Des de la frontal, Eloi va obrir per Jofre, que va centrar perquè Jandro fes, de cap, l'1-0. "Si realment el que volem és seguir en aquestes posicions de privilegi, tothom ha d'aportar", deia el gironí, que afegia que "en una situació amb jugadors diferents dels habituals, l'equip continua guanyant i això és molt positiu perquè el nivell d'exigència és alt i no hi ha lloc per a la relaxació". Com Eloi Amagat, el central Richy Álvarez ha gaudit de ben poques oportunitats aquesta temporada. El gallec tan sols havia jugat uns minuts contra el Ponferradina i el Xerez i havia estat titular a Lugo. "Estava un xic nerviós perquè duia temps sense jugar i sempre és complicat", reconeixia el gallec. Richy gaudirà amb tota seguretat de continuïtat les properes setmanes per la lesió de Chus Herrero, que divendres va ser operat. "D'una banda me n'alegro per poder tenir la continuïtat que espero guanyar-me durant la setmana però per desgràcia és per l'infortuni d'un gran company. Espero que es recuperi com més aviat millor", reflexionava Richy.

De la seva banda, Txiki va tornar a disputar un partit de competició oficial amb el Girona vuit anys després de l'últim cop. El barceloní va retornar al club aquest estiu i durant tota la primera volta no havia gaudit de cap minut. Carregat de paciència per la seva veterania, Txiki ha sabut esperar una oportunitat que va arribar dissabte. "La competència és molt dura i per a un defensa sempre costa més entrar quan les coses van bé", recorda. L'ex del Cartagena revela que "sempre" està preparat per jugar i que dissabte no el va agafar per sorpresa ser titular. Amb Jose al cent per cent, ara serà qüestió de Rubi, si Txiki gaudeix de continuïtat a Ponferrada diumenge.