La revista francesa France Football publicava ahir una llarga investigació en la qual assegura que Qatar va comprar l'organització del Mundial del 2022 i en la qual, entre d'altres, implica l'argentí Julio Grondona, el paraguaià Nicolás Leoz i el brasiler Ricardo Teixeira. La publicació, que dedica a l'assumpte una vintena de pàgines amb el títol de Qatargate, també al·ludeix a la possible influència del president del Barcelona, Sandro Rosell. Segons es desprèn del reportatge, Qatar va dedicar grans quantitats de diners per comprar els vots necessaris en el si del Comitè Executiu de la FIFA per aconseguir l'organització del Mundial, que va aconseguir el 2 de desembre del 2010 amb 14 vots, pels 8 dels Estats Units. "Entre presumpcions de corrupció, compromisos, contradiccions, possibles canvis de les condicions i una sobtada pluja de gasodòlars, moltes preguntes es plantegen sobre la transparència del vot sorpresa de desembre del 2010", indica France Football.

Al mig de l'entramat, la revista situa a l'expresident de la Comissió Asiàtica de Futbol Mohammad ben Hammam, apartat posteriorment del futbol per sospites de corrupció. El president de l'Associació de Futbol Argentí, Julio Grondona, està sent investigat per diversos casos al seu país, recorda France Football, molts d'ells vinculats amb Qatar. Sense oblidar que Qatar va pagar 7 milions de dòlars perquè es disputés a Doha un amistós entre l'Argentina-Brasil uns dies abans de la votació per atribuir el Mundial del 2022. Al Brasil, la revista recorda que Teixeira es troba "exiliat" a Florida per "escapar als múltiples casos de corrupció que el persegueixen", en molts casos amb diners procedents del Golf Pèrsic. Vincle que comparteix amb Rosell, amb qui Teixeira va mantenir una "estreta relació de negocis" quan el president del Barça era el director de mercadotècnia de Nike, sempre segons la revista francesa. France Football recorda que Rosell no té cap funció en la FIFA, però assenyala que "els seus contactes amb Qatar intriguen i no són innocents".

La investigació de la revista també apunta a ramificacions franceses en la possible corrupció de Qatar. L'expresident gal Nicolas Sarkozy es va reunir amb Tamin bin Hamad Al-Thani just abans del vot de desembre de 2010, una trobada a la qual també va assistir el president de la UEFA, Michel Platini. Després d'aquesta reunió, Platini va canviar el sentit del seu vot, dels EUA a Qatar. En la reunió també es va acordar, segons la revista, que els de Qatar adquirissin el París Saint-Germain i un canal de televisió dedicat als esports.