Partit clau. Conegudes les dificultats de l'Spar Uni Girona per guanyar els dos grans de la lliga, tot i que cada cop està més a prop de Rivas i Salamanca, els duels directes contra equips com Zamora són determinannts. Una victòria gironina avui a l'Ángel Nieto de Zamora deixaria les locals a tres partits, més l'average, d'un Uni que es quedaria pràcticament com l'únic perseguidor en solitari dels dos grans. El sorprenent Navarra, tot i la marxa del tècnic Victor Lapeña és ara quart amb set victòries, però aquesta jornada descansa i després encadena de manera consecutiva quatre partits contra Rivas, Zamora, Salamanca i Girona. En aquest tram, el Navarra hauria de despenjar-se. "És una victòria que ens donaria molta tranquil·litat per a la segona volta, perquè els agafaríem una victòria més i, fins al final, ens podríem permetre fins i tot tenir alguna ensopegada", va dir ahir Anna Caula, que arriba al partit sense cap baixa.

Avui, contra l'Uni, Zamora ja podrà comptar amb la seva nord-americana Paris Johnson que ha arribat aquesta setmana per cobrir el lloc de l'anglesa Azania Stewart, i completar un joc interior on ja hi són Tuukkanen, Denson o i Gimeno. "És segurament la peça que els faltava perquè patien en el joc interior per la seva falta d'envergadura", apuntava Anna Caula.

L'exbase de l'Uni Mariona Ortiz és una de les grans claus d'un equip que té en Denson la seva màxima anotadora, quinze punts de mitja per partit per a una quatre netament ofensiva i amb poca predisposició a posar el cos en defensa, mentre que la veterana Tuukkanen i la grega Olga Chatzinikolau són les altres peces determinants, a més de dues bones tiradores exteriors (Pounds i Mestagh). L'arribada de Paris Johnson, una pivot de més de metre noranta, servirà perquè Juan de Mena pugui dosificar més Tuukkanen que als seus 35 anys segueix sent el veritable pal de paller de l'equip.

Per altra banda, avui, aprofitant el descans del partit, la FEB farà el sorteig oficial dels emparellaments de la Copa que es jugarà a Zamora el cap de setmana del 9 i 10 de març. Rivas i Salamanca són caps de sèries i no es poden enfrontar a les semifinals.