Rubi era ahir un home satisfet. Feia unes hores que s'havia tancat el mercat d'hivern i el seu equip hi havia aconseguit dos reforços de nivell, Gerard Bordas i Moisés Hurtado, que segons ell aportaran "competència i experiència" al vestidor. El tècnic, per aquest motiu, va voler "agrair l'esforç" que el Girona havia fet a l'hora de tancar aquestes dues incorporacions perquè té clar que "ajudaran que la gent no s'adormi i, a més, són polivalents i els coneixem en l'aspecte humà i professional". Han marxat Ariday i Erencia, dos jugadors molt joves i sense minuts, i han arribat dos futbolistes experimentats, de 31 anys, "que donaran una injecció a la plantilla i ens ajudaran en aquesta segona volta, en què, si hi arribem, jugarem partits sota molta pressió".

L'entrenador va explicar que malgrat que Bordas pot jugar en qualsevol lloc de l'atac, "el veig més per a la segona línia que no pas de davanter centre". Ara bé, Rubi va advertir que "veurem on el col·loquem en funció dels rivals i del que vegi als entrenaments, segur que s'adaptarà bé perquè és molt polivalent". Aquesta qualitat també la va aplicar a Hurtado. L'exespanyolista, que serà presentat dilluns, "ens ajudarà tant al mig del camp com en la posició de central, ara que tenim Chus Herrero lesionat".

Sobre la plantilla també en va parlar el director esportiu Sergi Raset, que fent un discurs similar al de Joan Francesc Ferrer, va assegurar que "hem fet un salt de qualitat". Raset va destacar que els dos reforços d'hivern "han arribat sense desviar-nos del pressupost" i va destacar que tant el davanter com el migcampista "han estat en tot moment amb una gran predisposició de venir al Girona".

El partit de Ponferrada

Reforços d'hivern a banda, Rubi també va centrar-se en la seva compareixença d'ahir a analitzar el partit de demà al migdia (12.00, Canal+1) a Ponferrada. El tècnic no va amagar que haver guanyat el Guadalajara el cap de setmana passat "ens va treure un pes de sobre" ja que segons ell "notávem l'ansietat de no guanyar". Rubi, però, va explicar que havia advertit els jugadors que no estava satisfet del futbol que havien fet en els dos darrers partits (Sabadell i Guadalajara) i espera que la visita al Toralín "sigui un punt d'inflexió que ens faci reivindicar-nos i tornar a fer un bon partit".

Del rival de demà el tècnic del Girona en va destacar que "intenten jugar més del que la gent es pensa. És cert que a mesura que passen els minuts es poden tornar més directes, però estic segur que sortiran a morir. A casa ho estan fent bé i vénen d'estar tot el mes de gener sense guanyar. Serà un duel de molta batalla". Una de les grans preocupacions del Girona és l'estat del terreny de joc. Avui s'esperen pluges a Ponferrada, que no contribuiran gens a millorar la ja de per si malmesa gespa de l'estadi. En aquest escenari, i davant les baixes al mig del camp de Tébar i Pere Pons, Rubi no va descartar que una opció al doble pivot sigui Kitoko, ja recuperat de la lesió, "per aportar múscul i fortalesa".

Finalment l'entrenador del Girona va aplaudir l'acord que permetrà a l'equip treballar a Torremirona, on "el camp és fantàstic i tot just és a mitja horeta d'aquí". La idea és combinar les sessions a Navata (gespa natural) amb les de Vilablareix (gespa artificial, per a jornades de feina més curtes) i deixar descansar Montilivi i l'annex fins que arribi el bon temps.