El quart màxim golejador de la Lliga Asobal és gironí. De Sarrià, concretament. Joan Saubich, extrem de l'Osca, és una de les revelacions de la màxima categoria d'handbol aquesta temporada, i també un dels responsables que el seu actual club ocupi el setè lloc a la classificació i afronti la recta final de la campanya amb serioses opcions de classificar-se per competicions europees. Saubich acumula 119 gols en 21 partits, que representen una mitjana de 5,67. Per davant, el màxim realitzador, Alex Dujshebaev (Aragó), amb 137 dianes, queda lluny, però no ni el segon (Enrique Plaza, 126), ni el tercer (Ángel Pérez de Inestrosa, 121), que juguen amb el Villa de Aranda i el Ciudad Encantada, respectivament.

L'actual és la segona temporada de l'extrem de Sarrià a l'Osca, on va arribar cedit pel Barça. L'estiu passat el club blaugrana tenia una opció per repescar-lo però no la va ?executar i, per tant, el jugador gironí va seguir un any més al club aragonès. Aquest estiu sí que té més números per fer el salt al Palau Blaugrana, tot i que no s'hi vol capficar. "No hi penso, en la propera temporada. Ara només em preocupa jugar i fer-ho el millor possible aquí a Osca", confessa. Saubich ja sap què és defensar la samarreta blaugrana tant a l'Asobal com a la Lliga de Campions, ja que abans d'aterrar a Osca en aquesta etapa havia simultaniejat el filial blaugrana de Divisió de Plata amb el primer equip.

L'handbol gironí té quatre representants a la màxima categoria de l'handbol espanyol. Albert Rocas, amb dos mundials i una medalla olímpica, és el més mediàtic i reconegut, però per darrere pugen joves amb talent com Saubich, que amb 23 anys està demostrant un gran nivell a la categoria. També juguen a la màxima divisió de l'handbol espanyol Gerard Espígol, company de Saubich a Osca, i el porter Manel Pérez (Granollers). Precisament divendres passat, en l'última jornada de lliga, Saubich va fer el gol de la victòria de l'Osca al Palau Olímpic vallesà (30-31). Aquest cap de setmana l'handbol aragonès viurà el partit més esperat: diumenge s'enfronten l'Osca i el BM Aragón en el derbi regional de la categoria.

"M'hi sento molt bé, al club, em tracten bé, i estic content per com estan anant les coses a l'equip i a mi personalment", confessa el jugador gironí, que ja havia estat a Osca en una anterior etapa, quan el club encara militava a Divisió de Plata. Des de la distància l'extrem segueix de ben a prop els resultats del "seu" Sarrià i la millora que han fet a Primera Nacional.