Si alguna cosa se li podia retreure a aquest Girona de play- off era que el 2013 no havia començat amb bon peu i que l'equip havia perdut pistonada lluny de Montilivi. De fet, en el que portàvem d'any els de Rubi no eren capaços de guanyar a domicili i l'actitud mostrada era ben diferent a la que els aficionats havien vist en el primer tram de temporada. Golejades com les rebudes a Sabadell, Las Palmas o Gijón feien mal dins al vestidor i els gironins hi han posat remei. Amb la victòria d'ahir a Huelva, els blanc-i-vermells posen fi a una ratxa de 97 dies sense guanyar fora de casa. Rubi admetia després del partit que l'equip s'ha tret un pes de sobre i que "és molt complicat guanyar fora. Nosaltres no anem sobrats per anar guanyant a tots els camps on anem. Avui ens ha sortit bé i n'estic molt content".

Per trobar l'última vegada que el Girona va tornar d'un desplaçament amb l'alegria d'haver fet la feina ben feta i la recompensa dels tres punts cal remuntar-se al 9 de desembre de 2012, quan va imposar-se a Jerez 0-2 amb gols de Jofre i Benja.

Esportivament, l'any va finalitzar pel Girona al Miniestadi, on va acabar empatant a quatre gols amb una diana in extremis de Luso. Si el 2012 no va acabar de la millor manera, l'inici del 2013 encara va ser pitjor. A domicili els de Rubi no van ser capaços de marcar a Madrid contra el Castella i el partit va acabar amb un empat sense gols. On sí va marcar el Girona va ser a la Nova Creu Alta de Sabadell, però va sortir golejat per 4-1 en una tarda plujosa. La reacció lluny de Montilivi tampoc va arribar en una jornada matinal contra la Ponferradina, on Mallo va encaixar dos gols. En el següent partit a domicili Rubi va buscar una reacció en l'equip i va fer el canvi de Dani Mallo per Isaac Becerra a la porteria. El debut en lliga del porter català no va donar els seus fruits i el Girona va rebre un correctiu a Las Palmas (5-2).

Per alegria dels aficionats gironins, les ensopegades a domicili es corregien a Montilivi amb punts que mantenien viu l'equip dins la promoció d'ascens. Tot i que la diferència de punts amb la resta de perseguidors s'anava reduint.

L'equip va viatjar el primer cap de setmana de març a Astúries amb l'objectiu d'acabar, d'una vegada per totes, amb la mala dinàmica. O almenys amb la intenció d'oferir una millor imatge que a Sabadell o a Las Palmas. El 2013, el Girona era més vulnerable en defensa. Mallo tornava a ser el propietari de la porteria gironina però, tot i les bones intencions, a Gijón l'equip no va reaccionar i va acabar golejat 4 a 0.

Calendari favorable

A Huelva els de Rubi van viatjar una altra vegada amb la intenció de trobar la clau que els permetés tornar amb una victòria. I els gols matiners de Richy i Moral ho van encarrilar tot. Amb la permanència pràcticament assolida i la satisfacció d'haver trencat una mala ratxa, ara els de Rubi només han de fer cas a les paraules del seu entrenador: "Amb el que vam patir l'any apassat, ara ja podem disfrutar".

El Girona afronta les darreres 12 jornades amb un calendari favorable ja que resten set partits a fora i cinc a casa. "Això és bo. Cada vegada ve més gent a Montilivi i l'altre dia ens van ajudar a remuntar", finalitzava ahir Rubi a Huelva.