Compaginar la feina del Llagostera amb la seva nova ocupació al Palamós no serà fàcil. Com s'ho farà?

A Llagostera seguiré fent la feina que feia fins ara i a Palamós m'ocuparé de la direcció esportiva. Les dues feines m'il·lusionen moltíssim. A Llagostera hi porto 10 anys i ara obro una nova etapa a Palamós. Quan parlàvem de la meva renovació amb el Llagostera va ser amb aquesta condició. Em motiva molt la propera temporada. El Palamós és un club històric, el degà del futbol català, disposa d'unes instal·lacions espectaculars i d'una gran afició, amb la Penya Sport al capdavant. És un exemple. Per afició i per història hauria d'estar més amunt de Tercera.

L'objectiu del Llagostera serà la permanència i el del Palamós jugar el play-off?

La propera serà una temporada difícil pel Llagostera. Passarem d'una plantilla de 24 jugadors a una de 20, reduint sous, perquè no tindrem els ingressos de la Copa i haurem de rebaixar el pressupost. Lluitarem per salvar la categoria, però estem preparats. A Palamós l'objectiu serà el que vulgui la gent. El club és capaç del millor. Si la gent s'engresca, hi ha molts socis, intentarem fer-ho el millor possible. Firmo per dos anys amb la idea de jugar el play-off. Després es pujarà o no. Volem canviar la tendència i consolidar el club a la part alta. D'entrada el pressupost és baix, però hi ha gent com l'Emili Caballero que han dit que s'implicarien al màxim. Tinc una il·lusió de 10 sobre 10 amb el Llagostera i de 10 sobre 10 amb el Palamós.

S'ha proposat ser el Quique Pina (amb interessos en diversos clubs)?

(Riu). No. Simplement a Llagostera fa anys que faig una feina que ens ha anat força bé i ara m'ha sortit la possibilitat de treballar pel Palamós. Ho tinc a prop de casa i ho puc compaginar amb la feina. Busco noves sensacions futboleres.

Quines diferències hi ha entre la feina a un i altre club?

A Llagostera també faig de director esportiu, però a més sóc el director tècnic, al capdavant d'un grup de gent que col·labora amb mi en els entrenaments diaris. Això a Palamós no ho hauré de fer. Allà hi haurà un entrenador, que espero que sigui Eduardo Vílchez. Però si no, hi haurà una persona de màxim nivell que farà el dia a dia i dirigirà els entrenaments.

A mitja temporada van haver de fer el canvi de no figurar com a entrenador per les pressions de la Federació. Com ha condicionat això a la planificació del seu futur?

Jo tinc el títol d'entrenador per entrenar a l'elit a Catalunya i la Generalitat així ho ha manifestat a la Federació. El problema és que allà el que diu la Generalitat no els importa. A partir d'aquí, jo tinc el títol, però a fora no me l'homologuen. Em sento més còmode fent de director esportiu que d'entrenador, és una figura molt necessària. A Llagostera he fet les dues coses perquè així, vulguis o no, t'estalvies un sou. Ara estic fent el curs d'entrenador, tinc diverses assignatures convalidades, i faré un intensiu. El problema és que requereix temps i jo no en tinc gaire.

Ha pensat què passarà el dia que es trobin a la mateixa categoria Llagostera i Palamós?

Ara mateix no hi penso. A Llagostera m'hi he compromès per un any, i a Palamós, per dos. A partir d'aquí ha d'anar evolucionant tot.

A Llagostera s'ha tocat sostre?

Fa molts anys que ho diem. Quan vam pujar a Primera Regional ja ho semblava!. Hem tocat sostre molts cops. Ara mateix que la dificultat de poder millorar el que hem fet és molt difícil sembla clar.

A Palamós hi ha més tradició futbolera que a Llagostera. Allà sí que l'haurà de fer grossa de veritat per despertar, de nou, l'afició del degà.

El primer que cal fer és generar il·lusió. Allà la gent ha patit molt aquest any i així no s'engresca l'afició. Amb ganes i ambició es pot arribar amunt. Si a Llagostera, amb la capacitat que teníem, hem arribat on hem arribat, a Palamós encara més.