Aquest final de Lliga s'està convertint en una veritable tortura per a Rubi. Té el seu equip al capdamunt i, tot i haver perdut contra Xerez i Vila-real, les opcions d'ascens encara estan intactes. La mala nova, però, l'infortuni que s'allarga setmana sí, setmana també, és el problema que el vestidor de Montilivi arrossega amb la infermeria. Ja fa massa temps que està plena i no s'acaba de buidar. Quan el tècnic recupera una peça, veu com en perd dos. I a la inversa. L'esforç d'una temporada llarga i exigent comença a passar factura a la plantilla, que arriba justa de forces i també d'efectius a l'hora de la veritat. Contra el Barcelona B, Rubi tampoc tindrà tots els seus homes a la seva disposició.

És cert que comptarà de nou amb Gerard Bordas, baixa obligada a Vila-real per contracte. Però aquesta bona nova queda a l'ombra davant l'allau d'absències dels gironins, que es presenten a la cita sense algunes peces clau en el seu esquema. Rubi explicava ahir que ni David Garcia, ni Migue ni tampoc Jandro han fet net de les seves lesions, pel qual no arribaran a temps per enfrontar-se al filial blaugrana. Tampoc Ion Vélez està en condicions. Tots plegats s'uneixen a les baixes de Benja i Garmendia.

"Prefereixo tenir-los a tots, però ara no penso en això", s'excusava ahir Rubi, que no podrà comptar amb alguns dels seus pesos pesants en un duel tan exigent com ho serà el de demà. Migue, lesionat en els primers compassos del partit contra el Vila-real, no ha fet net i sembla que també tindrà complicat ser a Almeria.

David Garcia tampoc va poder acabar la cita al Madrigal i tampoc s'ha recuperat a temps. I pel que fa a Jandro, que semblava el més avançat en aquest aspecte, el tècnic va relatar que l'asturià "encara nota molèsties a l'hora de colpejar la pilota", així que el cos tècnic ha preferit esperar una setmana més. Pel que fa a Ion Vélez, el de Tafalla pateix un pinçament que li afecta la cama esquerra, de manera que no està en condicions de jugar.

Millor sense Deulofeu

Jugarà Deulofeu? El convocaran pel Mundial sub20 del proper mes i Eusebio el reservarà? La presència del crac de Riudarenes a Montilivi és una incògnita, però si la decisió fos responsabilitat de Rubi, l'entrenador del Girona ho tindria ben clar. "Normalment, la majoria prefereix enfrontar-se contra els millors. Jo penso al revés.

Prefereixo que els millors no hi siguin i, en aquest cas, Deulofeu és el futbolista més important pel seu equip. Ara bé, nosaltres hem preparat aquest partit com si ell i la resta d'homes importants del Barça B hi fossin", va valorar el preparador. Finalment, va reconèixer que s'espera "un bon" Barça i que dubta molt que el filial blaugrana es presenti amb ànims de revenja per la remuntada de la primera volta en l'espectacular 4-4 del Miniestadi, un partit en el qual els blanc-i-vermells van signar tres gols en el tram final del partit. "No sé què és el que pensen. A tots plegats ens han passat coses així una o altra vegada, així que, com a mínim, nosaltres, no crec que volguéssim venjar-nos. El cas és que el que s'ha de veure és el millor Girona", va sentenciar.