Després que Luso i Benja (Còrdova), Acuña (Wattford) i Jose (Omònia) s'hagin escapat, el Girona vol assegurar-se la continuïtat d'algunes de les peces de la temporada passada que encara no tenen clar el seu futur. Sergi Raset espera la resposta de Jandro, David Garcia i Tébar -aquest darrer és molt complicat?- però el primer de segellar la seva renovació per l'actual exercici podria ser Eloi Amagat. Les postures amb el migcampista gironí s'han acostat aquesta setmana i entre dilluns i dimarts es podria resoldre si no hi ha cap daltabaix. Tot i això, encara resten alguns detalls per què l'operació es pugui acabar de desencallar. L'interès que ha aparegut darrerament d'un altre equip de Segona A podria haver dificultat l'operació però el desig del jugador de quedar-se a Girona sembla que farà que no es mogui de Montilivi.

Eloi Amagat va disputar 21 partits la passada temporada i malgrat no ser titular indiscutible per a Rubi sí que va ser un dels recanvis més habituals per al tècnic maresmenc. D'acabar a bon port les converses, Eloi Amagat encentaria la seva cinquena temporada al primer equip del Girona. L'excapità del Llagostera s'afegiria a Matamala i Pere Pons en un mig del camp absolutament gironí, de moment.

Mentrestant, Sergi Raset continua a l'espera de la resposta de Jandro i David Garcia a les propostes de renovació. Tots dos veuen amb bons ulls la possibilitat de quedar-se a Montilivi però valoren també les ofertes de l'Hèrcules i el Sabadell, respecticament. De la resta de la plantilla de la temporada passada, Ion Vélez (Alabès) i Dani Mallo (Lugo) ja tenen equip mentre que Txiki Urbistondo espera ofertes.

De la seva banda, el club confia que Toni Moral es rumiï la proposta a la baixa que li ha fet arribar i continuï una temporada més. En la mateixa situació es troba Gerard Bordas a qui el Girona li ha comunicat que si aconsegueix rescindir l'any de contracte que encara té amb el Vila-real contemplaria molt seriosament la possibilitat de recuperar-lo per aquesta temporada. Bordas va jugar a Montilivi el curs passat en qualitat de cedit pel Vila-real, amb qui encara té un any més de contracte.

Garmendia, descartat

Qui ja està fora de Montilivi és el migcampista Joseba Garmendia. El club li va comunicar ahir la decisió de no renovar-li el contracte ja que es va passar més de tres quartes parts de la temporada passada fora de combat per lesió. Garmendia va lesionar-se al setmebre i quan en principi amb només dos mesos hauria d'haver estat recuperat, no va tornar a vestir-se de curt per competir. La intenció del club en un primer moment va ser la d'oferir-li la continuïtat però al final ha decidir no fer-ho. Joseba Garmendia va arribar a Montilivi l'estiu del 2011 de la mà de Raül Agné.

D'aquesta manera i a l'espera de de la resposta de Jandro, David Garcia, Tébar i Torni Moral, la plantilla del Girona 2013-14 a dia d'avui la formen el porter Isaac Becerra, els defenses Richy Álvarez, Migue González, Moisés Hurtado, Chus Herrero i David Juncà, els migcampistes Jordi Matamala, Pere Pons, Juanlu Hens i Jofre Mateu (i potser Marc Serramitja) i el davanter Felipe Sanchón.