El FC Barcelona i l'Atlético de Madrid han arribat a un principi d'acord per al traspàs del davanter internacional David Villa al club madrileny, segons informa el club català.

La nota de premsa del Barça indica que "l'operació està xifrada en un màxim de 5,1 milions d'euros, repartits en 2,1 milions aquesta temporada, 2 milions més si el jugador pertany a l'Atlètic de Madrid la temporada 2014/15 i un altre milió si allarga el seu contracte fins a la temporada 2015/16".

A més, el club blaugrana "es reserva un 50% dels drets sobre un futur traspàs del jugador".

Villa va arribar al Barcelona a l'estiu del 2010 i com a blaugrana ha disputat un total de 119 partits oficials en els quals ha marcat 48 gols: 33 a la Lliga Espanyola, 8 a la Lliga de Campions, 6 a la Copa del Rei i 1 en la Supercopa d'Espanya.

Villa podria debutar com a blanc-i-vermell en partit oficial en la Supercopa d'Espanya, competició en la qual l'Atlético de Madrid, campió de la Copa del Rei, s'enfrontarà contra el Barcelona, campió de la Lliga.

El Mònaco anuncia el fitxatge d'Eric Abidal durant un any

El club de futbol AS Mònaco ha anunciat avui el fitxatge durant un any ferm, i un altre més, en opció del jugador francès Eric Abidal, exfutbolista del Barcelona.

L'equip monegasc ha precisat a la seva pàgina a internet que Abidal, de 33 anys que ha militat les passades temporades en el conjunt blaugrana, torna així al club després de tretze anys i que serà presentat als mitjans de comunicació.

El jugador va declarar a la televisió del Mònaco que sent "molta emoció", i va destacar que després del que ha viscut, en al·lusió vetllada a la seva recent malaltia, "no és fàcil tenir la confiança d'un club".

"Estic content perquè el Mònaco té confiança en mi, jo tinc confiança en ells i faré tot el possible per mantenir-la", va afegir.

Va comentar que el fitxatge "és una tornada als orígens", ja que va jugar amb el Mònaco fins fa tretze anys, i va dir: "estic content de poder tornar en condicions que són diferents perquè he evolucionat".

"Vaig ser campió l'any passat, he treballat enormement per arribar a l'elit... així que estic molt content de poder participar en aquesta aventura", va declarar.

Va destacar que aquest retorn és "molt especial" perquè li porta "molts records. Ara intentaré escriure una pàgina en la història del Mònaco", va afegir.

"He seguit el camí que ha marcat Eto'o, molts grans jugadors han vingut i estic molt content de formar part d'aquest equip", va declarar Abidal.

"He viscut bones temporades a França abans d'anar a l'estranger", va dir el fins ara jugador del Barça, que també va subratllar les "bones experiències" viscudes en la seva etapa espanyola.

"Aportar la meva experiència a la resta, crec que en això es resumeix una mica la meva carrera. I estic molt content de poder fer-ho ara aquí al Mònaco", va concloure.