El britànic Mark Cavendish va apuntar-se ahir la seva 25a victòria al Tour de França en una etapa, la tretzena de la present edició, en la qual el seu compatriota i mallot groc Chris Froome va deixar-se més d'un minut respecte els seus principals perseguidors, mentre que Alejandro Valverde va quedar descartat de la lluita pel podi.

Contador va beneficar-se d'un ventall format per l'equip Saxo-Tinkoff a falta de 31 km per al final, el que li va permetre reduir temps amb Froome. El de Pinto va guanyar una plaça a la general i ara és tercer a 2.45 de Froome i només a17 segons de l'holandes Bauke Mollena.

El gran perjudicat de la jornada va ser Alejandro Valverde, víctima d'una punxada en el quilòmetre 80 de la cursa, en un moment d'allò més complicat, les conseqüències del qual van ser terribles per al ciclista de Movistar, que gairebé va cedir 10 minuts i va passar de ser segon a la general a dir adéu a tota opció de pujar al podi.

Valverde va punxar quan el pilot dels favorits era un tren d'alta velocitat llençat per l'Omega de Cavendish per distanciar a Kittel, que s'havia quedat tallat. Sense companys, el líder del Movistar va quedar-se distancia i va veure com la resta de ciclistes marxava a un ritme impossible d'atrapar. La reacció de seu equip va ser inútil, perquè davant se'ls va sumar als Omega els Belkin de Mollena, que van desaprofitar l'ocasió de distanciar a un rival directe pel podi.

L'etapa va convertir-se en un combat entre l'equip espanyol i la suma de forces dels belgues de l'Omega, que seguien rodant per a Cavendis, i els holandesos de Belkin. Fins que el combat va deixar sense forces a Valverde, que va llençar la tovallola. A tot això, en el grup de favorits, el Saxo va preparar el seu cop d'efecte. I li va sortir a la perfecció, deixant tallat a Froome i permetent a Alberto Contador esgarrapar temps al mallot groc, inflant-se així de moral.