Juntament amb Ranko Despotovic, un altre futbolista que podria vestir-se ben aviat de blanc-i-vermell és Manu Onwu, un jove davanter de l'Osasuna que arribaria en condició de cedit. De pare nigerià i mare espanyola, Manuel Onwu Villafranca va néixer a Tudela (Navarra) fa 25 anys i mesura 1,85 metres. Aquest any ha gaudit de pocs minuts a Primera Divisió (132), repartits en sis partits, en els quals ha marcat un gol. Va ser el 10 de novembre de 2012 en la contundent victòria per 0-3 davant l'Espanyol a Cornellà-El Prat.

Així ho informava ahir el Diario de Navarra, assegurant que el Girona està disposat a pagar la meitat de la seva fitxa per fer-se amb els seus serveis. Fonts del club navarrès assenyalen que l'entitat de Montilivi és la que ha mostrat més interès en la seva cessió, i que entraria dins els plans del tècnic Ricardo Rodríguez. Un futbolista que arribaria per guanyar minuts jugant a Segona A.

Format al filial de l'Osasuna, amb un pas breu per l'Alzira valencià, la millor campanya de l'hispanonigerià va ser la 2011-12, quan jugava a l'Osasuna B. Aquell any va jugar un total de 30 partits i 2.543 minuts, ?aconseguint onze dianes a Segona B. Sens dubte, el seu millor registre golejador. Unes xifres que li van permetre guanyar-se un lloc al primer equip.

Les dues últimes temporades ha format part del primer equip que dirigeix José Luis Mendilibar, amb una presència més aviat anecdòtica (10 partits i un gol en dos anys). El seu debut a la màxima categoria del futbol estatal va produïr-se l'11 de març del 2012, en la victòria per 2-1 davant ?l'Athletic Club de Bilbao a El Sadar.

A Primera només ha sortit una vegada de titular. Va ser la temporada 2011-12 i va fer-ho al camp del Llevant, d'on els navarresos van treure'n un treballat 0-2. A la Copa del Rei, en canvi, ha estat utilitzat d'inici en tres ocasions: davant l'Sporting de Gijón per partida doble, i una tercera davant del València.

Si les incorporacions de Despotovic i Onwu es fessin realitat, l'entrenador Ricardo Rodríguez ja disposaria de dos atacants a més a més de Felipe Sanchón. L'objectiu marcat pel cos tècnic és el de contractar tres davanters. En faltaria un altre per rellevar Benja, Acuña i Vélez a la punta d'atac.