La nedadora catalana Erika Villaécija va convertir-se en una de les protagonistes negatives de la jornada d'ahir dels Mundials que se celebren a Barcelona després de no passar de la dissetena posició en la final dels 10 km en aigües obertes, una prova que va apuntar-se la brasilera Poliana Okimoto per davant de la seva compatriota Ana Marcela Cunha i l'alemanya Angela Maurer.

Malgrat aquest resultat, la barcelonina va admetre que la prova li deixa "molt bones sensacions de cara a la piscina" en referència als 1.500 metres en què competirà properament. "Un dissetè lloc no sona gaire bé, però veient com ha anat la cursa, la valoració no és gens dolenta. He anat de més a menys, encara que he tingut un bon final. Això, de cara a la piscina, és molt positiu", va afirmar.

"Volia anar per davant durant tota l'estona, la veritat, però hi havia tants cops que no he pogut mantenir-me en el grup capdavanter", va declarar Villaécija, que durant gran part de la cursa havia estat situada entre les tres primeres. "Tanmateix estic contenta. Tinc molt bones sensacions de cara a la piscina", va afegir, abans de fer broma: "Els 1.500 metres seran més senzills perquè només tindré un carril i ningú em podrà molestar!".

Per altra banda, la selecció estatal femenina de waterpolo, de la gironina Jennifer Pareja -que no va anotar cap gol-, es va estavellar contra la muralla russa (6-7) en un partit en el qual sempre va anar per darrere en el marcador i en què es va veure condemnada per la seva total falta d'encert en la rematada, complicant-se, i molt, la possibilitat d'accedir als vuitens de final com a primera de grup.